RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Єгипет за 13 тисяч на двох: як добре відпочити на Червоному морі

В Єгипті є готелі на будь-який смак і гаманець

В Єгипті є готелі на будь-який смак і гаманець Фото: pixabay.com

Єгипет - одне з найпопулярніших туристичних напрямків для українців. Червоне море, стародавні пам'ятки, all inclusive і порівняно недорогі ціни на тури - все це приваблює туристів з усього світу. А в період пандемії, коли кордони більшості держав закриті, Єгипет вже давно приймає з негативним ПЛР-тестом або ж з повним курсом вакцинації. Популярні тури, ціни і лайфхаки для відвідування Єгипту - в матеріалі "АпострофУ".

Від 13 тисяч за тиждень

Туроператори пропонують масу варіантів на будь-який смак і гаманець для мандрівників до Єгипту. Найпопулярніші напрямки - Шарм-ель-Шейх і Хургада. У чому їх різниця? Добре відпочити можна в обох містах, але Шарм все ж більше вважається молодіжним: маса розваг, дискотеки, дайвінг. А ось Хургада підійде для сімейного відпочинку з дітьми, там нітрохи не гірші готелі, але більше дитячих зон, а пляжі на курорті піщані і з пологим входом. Крім того, з Хургади простіше відвідати центральні єгипетські пам'ятки: Каїр, піраміди, місто-музей Луксор. Дорога на автобусі до Луксора займає 4,5 години, а до Каїру - 6. Виїжджають автобуси вночі або рано вранці.

Але з огляду на кількість і різноплановість готелів в Хургаді і Шармі, вибрати відповідний тур - будь то для сімейного відпочинку або галасливої компанії - не складе труднощів.

Фахівці рекомендують їхати на відпочинок до Єгипту через турфірми або туроператорів. Звичайно, ніхто не забороняє планувати поїздку самостійно, але за витратами це буде не настільки дешевше, а іноді і дорожче, плюс, ви витратите більше часу. Справа в тому, що з України до курортів Єгипту безпосередньо літаком потрапити не можна, якщо ви самі купуєте квитки. Можна долетіти з пересадками, які, залежно від обраного варіанту, можуть тривати добу. А ціни стартують від $ 250 з людини. Помножте на два, і ви вже отримаєте практично вартість туру з перельотом, трансфером, готелем, страховкою тощо.

"Ще один варіант, долетіти з України в Каїр. Але для цього потрібно відкривати візу, і добиратися з Каїра в курортну зону", - розповів в коментарі "Апострофу" директор TEZ Tour Олександр Новиковський.

Читайте: У Туреччині можна відпочити за 15 тисяч за двох і це буде "все включено" - фахівець з туризму

Але цей варіант теж буде дорожчим. При цьому, вам самим потрібно бронювати квитки, планувати маршрут до курортного міста тощо.

Знайти ж тур до Єгипту досить просто. Зараз в Україні є кілька порталів для порівняння ціни серед десятків українських туроператорів. Просто вводите напрямок, дати і кількість осіб, і пошук вам видасть результати - від найменшої ціни, або за популярністю туру.

Отже, тури в Єгипет на середину серпня стартують від 13 тисяч гривень на двох. У вартість включені переліт і проживання у тризірковому готелі на тиждень. Однак варто враховувати, що три зірки - це велика віддаленість від пляжу, а під палючим сонцем йти кілька кілометрів досить складно. Також у вашому розпорядженні буде невелика територія з маленьким басейном, і часто відсутність all inclusive.

Фото: otpusk.com

Але при цьому фахівці говорять, що три зірки - це не обов'язково поганий готель. Туристи мають різні цілі відпочинку, тому є і ті, кому просто не потрібні дорогі готелі з розвиненою інфраструктурою.

"Можливо людина буде займатися дайвінгом, і для неї не має значення, якої зірковості готель. Або ж кайтсерфінгом, або іншими активними видами спорту. Може турист буде активно їздити на екскурсійні програми, і для нього теж не важлива зірковість", - пояснює Новиковський.

Підбираючи тур через туроператора або фірму, вам зможуть підібрати готель під ваші запити.

Читайте: Як провести свою відпустку ідеально: вибираємо курорти по знаку Зодіаку

Готелі 4 зірки з "все включено" стартують вже від 16 тисяч гривень. Це готелі на першій і другій лінії (від моря), з досить великою територією і декількома басейнами. До ваших послуг будуть декілька ресторанів і барів, дискотеки, дитяча анімація, сауна та інше.

Тут фахівці радять звертати увагу на відгуки та рекомендації туроператорів. Далеко не завжди статус 4 зірки виправдовує сервіс готелю. І в дешевих, і більш дорогих варіантах (від 18-20 тисяч гривень) туристи скаржаться на одноманітну їжу, погане прибирання в номерах і непривітний персонал.

Якщо ви готові витратити на тижневий відпочинок на двох від $1000, тоді вам запропонують п'ятизіркові готелі безпосередньо на березі Червоного моря. Величезні території з великими і малими басейнами, своїм аквапарком і виходом до моря. Безліч ресторанів з європейською, американською та азіатською кухнями. Фудкорди і бари на пляжі. Розваги на території: групові фітнес-заняття, анімація, дискотеки, теніс і волейбол, дайвінг, віндсерфінг і багато іншого. Деякі готелі спеціалізуються на Spa-відпочинку, так що можете користуватися послугами косметологів. Ну і, звичайно, величезні номери з видом на море, кондиціонером і щоденним прибиранням.

Фото: rozetka.travel

Ціни можуть залежати від багатьох факторів: від тижня і дня вильоту, часу бронювання туру, тривалості відпочинку. Стандартна ціна на літній період в resort готелях становить близько 24-30 тисяч гривень, але є можливість відпочити і дешевше.

"Я б розглядав ціну в 12-15 тисяч гривень на людину - це буде п'ятизірковий готель з all inclusive, на першій лінії з максимальною кількістю розваг. Заощадити можна, якщо бронювати тур заздалегідь. Дуже низькі ціни і комфортна погода буде, якщо ви полетите наприкінці листопада - початку грудня", - радить директор TEZ Tour.

Гарячі тури

Часто при пошуку туру на сайтах туроператорів можна побачити спецпропозиції з досить низькими цінами на різні напрямки, зокрема і Єгипет. Що це таке? Туроператори заздалегідь скуповують блоки місць в літаках і готелях на сезон вперед і формують ціни на тури. Якщо ж місця не встигають розкуповувати, то за лічені дні турфірми і агентства змушені знижувати ціни, щоб залучити покупців і не втратити гроші.

Завдяки таким пропозиціями ви можете відпочити в хорошому чотиризірковому готелі за ціною тризіркового при звичайному бронюванні (15 тисяч гривень), або добре заощадити на відпочинку 5 зірок (20 тисяч гривень).

Такого роду пропозицій не варто боятися, але мінуси все ж є. По-перше, такі ціни турфірми випускають усього за кілька днів до вильоту, тому, якщо ви бачите привабливу для себе пропозицію, часу на роздуми у вас не буде. По-друге, вибрати конкретний готель теж не буде можливості.

"Гарячі тури можуть бути, а можуть і не бути. Вони викидаються в останній момент, і не завжди можна встигнути їх придбати. Якщо у вас фіксована відпустка, то це не дуже зручно", - зазначає Новиковський.

Правила в'їзду

Як і багато інших країн, Єгипет почав визнавати сертифікати вакцинації. Документ повинен бути заповнений англійською мовою, із зазначенням вакцини, яку отримала людина, а також обов'язково з QR-кодом затвердженої лабораторії. З моменту другої дози вакцини для в'їзду в Єгипет має пройти щонайменше 14 днів.

Єгипет визнає всі схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я і Єгипетським регулятором вакцини від коронавірусу:

  • Pfizer;
  • AstraZeneca;
  • Moderna;
  • Sinopharm;
  • Sinovac;
  • Sputnik.

Якщо у вас немає сертифіката про вакцинацію, в Єгипет можна потрапити за наявності негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 72 години до прибуття. Також тест можна здати по прильоту до Єгипту, його ціна становить $30, але в такому разі вам доведеться день побути на самоізоляції, поки не прийдуть результати.

Крім того, щоб потрапити до Єгипту, необхідно мати візу. Її отримати можна до вильоту, або після прильоту в аеропорт. Якщо ви летите в Шарм, віза не потрібна.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Новини партнерів