RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Євген Мойсеєнко наживається на постраждалих від війни: до 200$ за оформлення документів у сервісних центрах

Керівник сервісного центру розробив власну "схему"

Керівник сервісного центру розробив власну "схему" Фото:

Керівник Головного сервісного центру МВС Євген Мойсеєнко, який, за інформацією ЗМІ, раніше вже фігурував у скандалах щодо виготовлення неякісних водійських посвідчень на бланках, що постачали офшорні компанії зазавищеною в десять разів ціною.

Махінації з водійськими посвідченнями працювали в ГСЦ МВС ще до приходу Мойсеєнка, але він їх не лише зберіг (подейкують за винагороду з кожного документу), а й запровадив нові – уже під час повномасштабної війни.

"З початком війни велика кількість людей втратила свої документи, і послуга відновлення посвідчення водія стала однією з найзапитуваніших", - сказав Мойсеєнко під час брифінгу в Укрінформі.

"Робота сервісних центрів під час воєнного стану". За словами чиновника, для відновлення водійського посвідчення достатньо звернутися до будь-якого сервісного центру, лише надавши паспорт та ідентифікаційний код. Але співробітники сервісних центрів займають місця в електронній черзі та продають їх потім нелегально за круглу суму – за 200 доларів.

Українці по всій країні не можуть зареєструватися ні через сайти центрів, ні взяти талончики у терміналах. Все через те, що "спеціально навчені»" так звані адміністратори займають черги на сторінках сервісних центрів в інтернеті або ж стоять біля терміналів – і як тільки звільняється час для прийому громадян, вони забирають той талончик собі, створюючи штучний дефіцит.

При цьому – принаймні у частині відділень – співробітники не дають відвідувачам користатися терміналом самостійно, в прямому сенсі цього слова – відганяють людей від монітора (відео додається). Пояснюють це коронавірнусними заходами безпеки. Однак навіть якщо вам і поталанить обійти таку охорону, на екрані ви можете побачити напис "Нажаль, вільний час відсутній!". Що стосується сайтів, то доступ для запису громадян відкривається о 00:01 щодоби. Але спіймати там нічого не вдасться – місць уже не буде.

Із приходом війни є висока потреба у послугах сервісних центрів та ЦНАПів – люди втратили документи, як-то паспорти чи водійські посвідчення, і намагаються їх відновити. Наші держслужбовці не ловлять ґав і швидко пристосувалися. Адже якщо у вашому житті стався якийсь негаразд, український держсектор не допоможе його вирішити, а спробує навпаки - довести ваш розпач і біль до крайньої межі.

Ось і в цьому випадку у певних Telegram-каналах потім продають талончики на прийом у територіальні сервісні центри МВС. За 100$ можна купити місце в електронній черзі на будь-який зручний Вам час у будь-якому ЦНАПі країни. А щоб купити електронну чергу для відновлення водійського посвідчення або техпаспортів на автомобіль, ціна питання доходить до 200$. Враховуючи, що цією послугою скористалися 10 тисяч громадян, "схема Мойсеєнка" принесла щонайменше 2 млн доларів за майже 150 днів війни.

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни