RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У росіян нічого не вийде, ми їх шпаримо і жаримо - офіцер про бої на Донбасі

Сергій Шакун про бої на Донбасі

Сергій Шакун про бої на Донбасі Фото: radiosvoboda.org

Одна з найскладніших ситуацій на ліній фронту залишається на Донбасі. Там ворог постійно намагається прорватися у напрямку Бахмута та веде масовані обстріли, фактично знищуючи усе місто. Однак Збройні сили України тримають лінію фронту, зокрема, і в районі Бахмуту, кришать орків та не дають їм просуватися вперед.

Яка ситуація на Донецькому напрямку та чому москалям краще тікати з Луганщини - в ефірі Апостроф TV розповів офіцер ТрО Луганщини СЕРГІЙ ШАКУН.

– Неодноразово у зведеннях Генштабу зазначали, що Донбас - це найважчий регіон. Що вам відомо, яка ситуація там?

– На Донбасі найбільше пекло - це район Бахмута. Ворог продовжує лізти, тому що після Лисичанська у нього немає жодних результатів. Скрізь ми їм даємо чортів, шпаримо, жаримо, так що і тут у них нічого не буде. А що буде - найближчим часом побачимо.

– Була інформація, що начебто наші ЗСУ стримують ворога та не дають йому зайти у Бахмут. Що там зараз відбувається?

– Там нічого у москаля не вийде. Вони б'ють, точно так само, як били по Рубіжному, Сєвєродонецьку, Попасній, вони повністю знищують міста. І тут нічого у них не буде, тому що ЗСУ тримають лінію фронту та дають ворогу чортів. Все буде нормально, ви бачите, що силами наших військ була звільнена частина Донеччини, так що у москалів все попереду.

– Про ситуацію на Луганщині. Російськи пропагандисти навіть почали заявляти, що ситуація на цьому напрямку не така, як би їм хотілося. Раніше вони заявляли про "звільнення" всього регіону, а зараз бачимо, що ЗСУ просуваються вперед.

– Їм треба чимшвидше тікати з Луганщини, щоб, може, залишитися живими. А так, нічого їм робити на Луганщині, як і на всій території України. Як по півдню наші військові дають результати, так буде і по сходу. Так що москалів накришимо стільки, скільки треба, а то і більше.

– Просуватися вперед військовим більше допомагає західне озброєння?

– На сьогодні у нас йде війна технологічна, це війна артилерії, дронів, тих самих комунікацій. Тому що без "очей" в повітрі неможливо чітко навести артилерію. Більш потужна, більш далекобійна артилерія, яку нам надають наші західні партнери, вона суттєво впливає на результати, тому що москалі як мали старе радянське озброєння, так вони їм і користуються.

Так як при наступі ми віджимаємо велику кількість озброєння у ворога, то воно вже працює на нашій стороні та кришить москалів. Вони отримують те, що їм належить.

– Наскільки їхня зброя ще ефективна, виходячи з того, що ви бачите по захопленій техніці?

– Якщо брати самі гармати, вони дуже добре використовуються, та ж автомобільна техніка для пересування, вантажна техніка теж використовується. Те, що при наступі її трохи пошкоджуємо, ми ремонтуємо і вона знову вступає у стрій. Ті ж самі танки та БМП, трохи підладили, і вони молотять москаля.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Новини партнерів