RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У Лаврі шукають "русскій мір": нові фото обшуків та заява СБУ

22 листопада, у вівторок, Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі в Києві разом із Нацполіцією та Нацгвардією.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Безпекові заходи й обшуки проводяться в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Читайте також: Настав час дій: як побороти московський патріархат в Україні

У зв'язку зі зростанням ризиків терактів, диверсій і захоплення заручників у місцях великого скупчення людей в умовах повномасштабної війни працівники СБУ, Нацгвардії й Нацполіції проводять безпекові заходи, щоб:

  • недопустити використання Лаври як осередку "руського міра";
  • перевірити дані про використання приміщень УПЦ для переховування ДРГ, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
  • убезпечити населення від провокацій і терактів.

Також правохоронці проводять огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених до обігу предметів і перевіряють осіб на території Києво-Печерської Лаври щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України безпосередньо за участі представників церкви.

"Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України", - наголосили в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ порушила справу щодо прославляння країни-терористки Росії в Києво-Печерській Лаврі.