RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Три дні контрастів: яка погода буде в Україні у вихідні

Прогноз погоди на 23-25 вересня

Прогноз погоди на 23-25 вересня У вихідні погода порадує українців Фото: unian.ua

Найближчими днями кожен українець зможе знайти собі погоду до душі. Тут і грозові дощі, і невеликі грибні. То мінлива хмарність, то із проясненнями, то взагалі ясний день. І температура комфортна – не вище 30 градусів. Детальніше про погоду у вихідні розповідає "Апостроф".

Субота, 23 вересня

За даними Укргідрометцентру, на заході України пройдуть грозові дощі. Причому якщо у Волинській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях грозові дощі будуть короткочасними, то у Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях – не лише короткочасні, а й невеликі. На решті території – мінлива хмарність.

Читайте: Зима 2023-2024 в Україні: коли вдарять перші морози

У Закарпатській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській областях, а також у Криму вдень – від 26 до 27 градусів тепла.

Однак якщо вищевказані регіони вдень об'єднані майже однаковою температурою, то вночі буде по-різному. На Закарпатті, наприклад – 16-18, у Волинській, Львівській та Миколаївській областях – 15-17. У Рівненській, Хмельницькій, Запорізькій та Херсонській областях, а також у Криму – 14-16, а на решті території – 13-15 градусів.

У східних областях, що межують із державою-агресором, вночі 12-16 градусів. У Чернігівській та Харківській областях удень 25-27, у Сумській, Луганській та Донецькій – від 24 до 26 градусів. Найтепліше на Одещині – вночі 16-18 (як і на Закарпатті), а вдень – 27-29 градусів тепла.

Неділя, 24 вересня

Там, де на день раніше йшли невеликі короткострокові грозові дощі, йтимуть звичайні короткочасно-грозові. А там, де вони йшли у суботу – нічого, власне, не зміниться. Над рештою території також без змін – мінлива хмарність.

Читайте: Кінець осені буде аномальним: кліматолог дала невтішний прогноз

Найхолодніше буде у Волинській та Львівській областях: вночі 14-16, вдень – 21-23 градуси. На Закарпатті вночі 16-18 градусів, вдень – 23-25. Що цікаво, на сусідній Івано-Франківщині вдень практично стільки ж, а от уночі – лише 13-15 градусів тепла.

У Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій областях уночі від 14 до 16 градусів, вдень – 24-26. На Хмельниччині за аналогічної нічної температури вдень на градус вище.

У Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях та у Криму вдень 26-28 градусів. Вночі майже вдвічі менше. Тобто 13-16 градусів. На Київщині, до речі, вночі буде, як у Криму, до 16 градусів. Вода добре прогріється, саме час з'їздити на рибалку.

У східних областях, що межують із державою-агресором – без змін. І вдень, і вночі температурний режим – як у суботу. Найтепліше на Одещині, і теж без змін: уночі 16-18, вдень – 27-29 градусів тепла. У температурній дуелі з Одесою Закарпаття безнадійно програє.

Понеділок, 25 вересня

Короткочасні грозові дощі залишать захід України. Щоправда, на Івано-Франківщині та у Чернівецькій області вночі пройдуть невеликі грибні дощі. І, що цікаво, вони будуть і на Сумщині. Теж уночі.

Дивіться: Машини вже пливуть: у Києві серед осені літня гроза затопила вулиці, відео

У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Львівській, Тернопільській та Хмельницькій областях – мінлива хмарність. У Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях – хмарно із проясненнями.

А у Харківській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Одеській та Херсонській областях, а також у Криму – ясно. Так ясно навіть улітку не було. До речі, ідеальна погода для контрнаступу.

Найхолодніше вночі буде у Сумській та Харківській областях – 10-12 градусів. А так у всіх областях України (крім південних) уночі – 12-14 градусів. У південних – 13-15.

На заході України вдень 22-24 градуси тепла. У центральних та східних областях, а також на Одещині – 24-26 (Одеса таки програла Закарпаттю, де 26-28 градусів). Майже скрізь на півдні та у Криму – 25-27 градусів тепла. У лідери за денною температурою вибивається Херсонська область – 27-29 градусів.

Читайте: Вже формується полярний вихор: синоптики розповіли, якою буде зима в Україні

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів