RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

М'яка зима триває: чим українців порадує погода у вихідні

Прогноз погоди на 16-18 грудня

Прогноз погоди на 16-18 грудня У деяких областях буде багато снігу Фото: ukrinform.com

У вихідні в Україні буде досить тепла погода як для грудня. Але при цьому очікується багато опадів у вигляді дощу та мокрого снігу. Так би мовити середньоєвропейська зима. Докладніше про погоду на 16-18 грудня розповідає "Апостроф".

Субота, 16 грудня

За даними Гідрометцентру, у Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях – невеликий мокрий сніг. У Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях – без опадів. В Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, а також у Криму – хмарно із проясненнями.

Читайте: Де в Україні випаде сніг на Різдво: прогноз та карта погоди

У Чернігівській та Сумській областях вночі мінус 8-10, при цьому вдень до мінус 3 градусів. У Полтавській, Харківській та Луганській областях уночі мінус 4-6, вдень – до мінус 4 (на Луганщині). На Донеччині вночі мінус 2-4, вдень – 1-3 градуси морозу. У решті областей України, що на заході, що у центрі, що на півдні, температурний режим практично однаковий: вночі невеликі заморозки, до мінус 2-3 градуси, а вдень – до 2 тепла. Найтепліше в Криму – вночі 0-2 градуси, вдень 2-4 тепла.

"У вихідні Україну залишає циклон, що рухається із заходу на північний схід. До вечора суботи він уже буде в районі Брянської області, тож найбільший мокрий сніг буде у Сумській та Чернігівській областях. На зміну цьому циклону з Європи рухається антициклон, але у неділя його дія ослабне і в понеділок очікується невелике підвищення температури", – розповідає синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Неділя, 17 грудня

У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Черкаській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях – дощ та мокрий сніг. На Полтавщині – мокрий сніг. У Чернігівській та Сумській областях – невеликий сніг. На решті території – без істотних опадів.

В областях, що межують із країною-агресором, вночі мінус 3-5 (Чернігівська та Донецька області), мінус 4-6 (Сумщина) та мінус 5-7 (Харківська та Луганська області). Але вдень там якщо й заморозки, то невеликі – до мінус 2. А так температура ближче до нуля.

У західних та центральних областях уночі в районі нуля, вдень – 2-5 градусів тепла. А ось на півдні буде холодніше: у Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях, а також у Криму вночі до мінус 2, а вдень – 2-4 градуси. Найтепліше буде на Одещині – вночі близько нуля, а вдень 2-4 тепла.

Понеділок, 18 грудня

У Харківській, Луганській та Донецькій областях – мокрий сніг. У Чернігівській, Київській, Сумській, Черкаській, Полтавській, Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях, а також у Криму – помірні дощі. На решті території – без істотних опадів.

Потеплішає. Нічні заморозки, до мінус 4, намічаються лише у Харківській, Луганській та Донецькій областях. Загалом по країні нічні та денні температури однакові та плюсові: 2-4 та 3-6 градусів відповідно. У Криму вночі 0-2 градуси, але вдень прогнозують від 3 до 5 тепла.

Читайте: Російська "кліматична зброя": на Україну насувається антициклон із сибірськими морозами

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів