RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Хроніки півдня: одеська трагедія і врожай "бавовни" в Криму

Сергій Братчук докладніше розповів про ситуацію в Одесі після трагедії

Дитячі іграшки та квіти біля знищеного шахедом будинку в Одесі Люди несуть дитячі іграшки та квіти до місця трагедії в Одесі Фото: odessa-life.od.ua

У вихідні моторошні кадри після удару російського "шахеду" по житловому будинку в Одесі облетіли весь світ. Загинули 12 людей, серед них 5 дітей. Одесити сприйняли цю трагедію як власну біду і максимально допомагали потерпілим. Детальніше про цей злочин рашистів, а також про ситуацію на Херсонщині і сезон "бавовни" в Криму - в етері Апостроф TV розповів речник речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Трагедія Одеси

Цей під'їзд, в який прилетів "шахед", зруйнований на 100 відсоктів. Зараз фахівці шукають способи, аби не зазнала руйнації будівля в цілому.

Дивіться: Покажіть це фото баптисту Джонсону: Росія вбила доньку і онука пресвітера з Одеси

Щодо характеру руйнувань. Ворог намагається максимально вдосконалити зброю і ті знаряддя вбивства, які він використовує проти України. Зараз військові інженери почали вивчати уламки "шахеда", щоб зрозуміти - що він на собі ніс. Можливо був підсилений бойовий заряд.

Тому треба не нехтувати сигналами тривоги і йти до укриття. Наголошую на цьому. "Шахеди" - це не балістика. І є можливість піти до укриття.

Що стосується стану здоров'я постраждалих, є різні ступені пошкодження. Комусь надали медичну допомогу одразу після вибуху. Є люди, які мають поранення середньої тяжкості - вони перебувають під повним контролем лікарів.

Треба розуміти, що переважна більшість одеситів сприйняла цю трагедію як власну біду. Допомога йшла з усіх сторін і ніхто не залишився без даху над головою. Лише одна людина зверталась до міської влади з проханням надати їй місце для тимчасового проживання. Решта розмістилися у рідних, близьких чи знайомих. Але тисячі одеситів були готові надати як матеріальну допомогу людям, так і житло. Тобто в цьому сенсі Одеса себе проявила.

Дивіться: Дитячі іграшки і море квітів: одесити влаштували меморіал пам’яті біля зруйнованого Росією будинку, відео

Що стосується роботи окремих нічних клубів після оголошення дня жалоби. З цим вже розбираються представники влади і поліції.

Херсонські байки

Російські засоби дезінформації поширювали фейки щодо від'їзду держслужбовців з міста. Так само, як і з міфічним наступом по напрямку Херсон - Миколаїв - Одеса. Ворог, посилюючи тиск на східному напрямку, намагається через поширення цього фейку вплинути на українське суспільство.

Лівобережжя Дніпра

Проводяться відповідні заходи бойової роботи з боку Сил оборони. Плацдарм залишається під контролем України. Ворог ймовірно здійснює перегрупування.

Удари по Криму

На сьогодні ми маємо підтвердження, що було вражено локацію, на якій знаходиться нафтопереробний завод у Феодосії. Є певні руйнування.

По інших ударах - відбувається дорозвідка. В будь-якому разі, до пізнього вечора неділі було перекрито ділянку траси "Таврида". Плюс росіяни чомусь почали терміново почали ремонтувати дорогу на перекритій ділянці.

Читайте: В Росії партизани влаштували "бавовну" на залізниці: рух потягів зупинився, фото

Збір врожаю кримської "бавовни" триває. І триватиме протягом цього року і далі, аж до закінчення процесу демілітаризації і деокупації півострова.

Місцевим мешканцям рекомендую не знаходитись поблизу російських військових об'єктів, або ж тих об'єктів критичної інфраструктури, які працюють на війну. Зокрема це нафтопереробний завод, бази паливо-мастильних матеріалів тощо.

Активність авіації

Це одна з тих складових, яка допомагає ворогу впливати на ситуацію на полі бою. Більше у них аргументів, хіба що окрім гарматного м'яса, на полі бою немає. Тому ворог буде намагатися максимально використовувати авіацію. Але Сили оборони мають інструменти, які допоможуть й надалі знищувати ворожі літаки.

Читайте: Крим атакували десятки дронів: до нафтобази в Феодосії помчали швидкі

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами