RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Тотальна війна: що в Кремлі думають про Донбас і всю Україну

Павло Фельгенгауер про перемир'я на Донбасі та мету Москви в Україні

Павло Фельгенгауер про перемир'я на Донбасі та мету Москви в Україні Фото: Getty images

Відносне перемир'я на Донбасі, яке підтримали лідери країн "нормандської четвірки" і яке зараз вже порушується, може тривати до серпня. Разом з тим, у Кремлі вважають Україну фронтом тотальної війни із Заходом і не мають наміру йти з окупованих територій.

Про те, які реальні настрої влади РФ щодо конфлікту з Україною, "Апострофу" розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

Перемир'я - це добре. Було б гірше, якби його не було. Я вважаю, що тепер можна цілком розраховувати на кілька порівняно спокійних місяців. Можливо, навіть до серпня.

Це продиктовано багато чим, у тому числі Чемпіонатом світу з футболу в РФ. До того ж, зараз весняне бездоріжжя, а це не дуже вдалий час для масштабних бойових дій. Незабаром літо, але там буде Чемпіонат світу. Тому цілком можна розраховувати на кілька порівняно спокійних місяців. Хоча, звичайно ж, перестрілки або сутички ніхто не скасовуватиме.

Чи можуть бути якісь зміни в політиці Москви на Донбасі? Для цього немає жодних підстав. У Москві сподіваються, що в Україні державність розвалиться сама по собі. На такі події, як арешт Савченко та інші подібні речі. Так що, може (на думку представників Кремля, - "Апостроф"), й воювати не доведеться. При цьому стратегічне завдання розвернути Україну в бік Росії нікуди не ділося. Та й не дінеться.

Читайте також: В оточенні Путіна ведуть боротьбу дві партії, а Захід готується до довгої "війни"

Чи змінить підходи Москви у зовнішній політиці висилка російських дипломатів (нагадаємо, в Британії був отруєний колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль, після чого низка держав, у тому числі Україна, вислали російських дипломатів, - "Апостроф")? Це зміцнює позиції так званої партії війни. Нещодавно був програмний виступ начальника генштабу Збройних сил РФ (Валерія Герасимова, - "Апостроф"), який виклав нинішнє бачення стратегічної ситуації у світі: йде тотальна війна між Росією й Америкою, яка разом зі своїми поплічниками бореться за те, щоб зберегти світове лідерство, а Росія з неугодними країнами-вигнанцями виступає за зовсім інший порядок у світі.

Україна для РФ - це частина тотальної світової війни, яка поки ведеться в основному не військовими засобами, але також може й військовими. Зрозуміло, що в цих умовах не можна "віддавати" Україну Америці - це смерті подібно. А способи протистояння - про це говорив начальник російського генштабу - політичні, економічні та інші. Це тотальна війна, а Україна є фронтом цієї війни. Також підтягуються й інші фронти. Але було б наївно очікувати, що в Україні якось домовляться на основі того, що Росія піде звідти або конфлікт на Донбасі буде заморожено...

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити