RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Катастрофа Ан-12 під Львовом: фото, відео і всі подробиці трагедії

Літак впав в 1,5 км від аеропорту "Львів"

Літак впав в 1,5 км від аеропорту "Львів" Фото:

У Львівській області вранці 4 жовтня здійснив аварійну посадку транспортний літак Ан-12, на борту якого знаходилися вісім чоловік: 7 членів екіпажу і один чоловік, який супроводжував вантаж. Літак повинен був здійснити дозаправку в аеропорту "Львів". При підльоті судно пропало з радарів. Незабаром один з членів екіпажу вийшов на зв'язок і повідомив про аварійну посадку. Загинуло 5 людей.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту". Винним загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

"Апостроф" зібрав всі подробиці трагедії.

Спочатку про подію повідомив у своєму Facebook заступник міністра інфраструктури Юрій Лавріненко. Літак Ан-12 #UR-CAH авіакомпанії "Україна Аероальянс" чартерного вантажного рейсу #UKL4050 летів за маршрутом Віго (Іспанія) - Львів.

Після запиту в 6:42 про посадку, о 06:48 літак пропав з радарів і був втрачений зв'язок з екіпажем. Через 20 хвилин він вийшов на зв'язок з повідомленням про аварійну посадку в селі Сокільники, приблизно в 1,5 км від аеродрому.

1.jpg
1 / 1
2.jpg
1 / 1
3.jpg
1 / 1
4.jpg
1 / 1
13.jpg
1 / 1
12.jpg
1 / 1
11.jpg
1 / 1
10.jpg
1 / 1
9.jpg
1 / 1
8.jpg
1 / 1
7.jpg
1 / 1
6.jpg
1 / 1

Також в мережі опубліковали фото з висоти.

Дані про загиблих

Міністр інфраструктури Владислав Криклій в своєму Facebook спочатку повідомив про 4 загиблих.

"Дурна сумна п'ятниця. За попередніми даними, 4 загиблих. Аварійна посадка здійснена у зв'язку з закінченням пального. Розпочато розслідування", - зазначив він.

Потім він відредагував пост, прибравши з нього дані про кількість жертв.

Пізніше ГСЧС на своєму сайті привело дані, згідно з якими 3 людини загинули, 3 постраждали, доля 2 осіб невідома. Також зазначається, що станом на 9:20 рятувальники деблокували одного члена екіпажу і передали його працівникам швидкої медичної допомоги.

Станом на 10:50 кількість загиблих зросла до 5 осіб. Про це повідомив міністр інфраструктури.

Відразу після трагедії аеропорт "Львів" заявив про закриття злітно-посадкової смуги до 10:00.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, з кабіни вдалося дістати третього члена екіпажу. У нього діагностовано перелом ноги.

Причина трагедії

Заступник міністра інфраструктури Юрій Левченко в ефірі 112 каналу назвав основні версії: "Зараз розглядається дві версії. Перша – це те, що скінчилося пальне, а друге – це помилка пілота, тому що літак виходив не на візуальний захід, а на інструментальний. Тому те, що була погана погода – а там насправді був дуже сильний туман під Львовом – воно не впливає, і зараз, на даний момент, всі обставини розслідуються".

За словами чиновника, серед тих, що вижили - пілоти літака.

"Постраждалих, сильно травмованих пілотів, дістали з кабіни... З ними спілкуються представники ДСНС для з'ясування всіх обставин події", - сказав Лавренюк.

Пізніше журналіст Mykola Vas в своєму Facebook описав останні хвилини перед катастрофою.

"Вирішили дотягнути, бо дозаправка це бабки, а компанія приватна, на борту 7 членів екіпажу і один пасажир, здійснює перевезення. Їм не вистачило менше півтора кілометрів до посадкової смуги Скнилова", - пише він.

За словами журналіста, якби літак ризикнув і полетів далі, то він би впав на бетон і тоді б розвалився на частини і загорівся.

"Пілот вже очевидно метрах на 20 пролетів останній будинок села Сокільники, яке розташоване за два кілометри від аеропорту рівно по напрямку глісади. За великим рахунком, треба говорити, це в такій ситуації не найгірший підсумок, хоча і вкрай трагічний", - додав він.

У коментарях журналіст зазначив, що пілоти пішли ва-банк.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити