RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Андрій Шевченко: Головне, що український клуб може зіграти в київському фіналі Ліги чемпіонів

Шевченко - про виступ українських клубів у єврокубках

Шевченко - про виступ українських клубів у єврокубках Андрій Шевченко Фото: EPA/UPG

Виступи київського "Динамо" і донецького "Шахтаря" в груповому турнірі Ліги Європи і Ліги чемпіонів відповідно - великий успіх українських клубів у єврокубках. Таку думку в бліц-інтерв'ю "Апострофу" висловив головний тренер збірної України та посол фіналу Ліги чемпіонів АНДРІЙ ШЕВЧЕНКО, коментуючи результати жеребкування плей-офф єврокубків.

- У понеділок відбулося жеребкування плей-офф Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Як оціните жереб для українських клубів - "Шахтаря" і "Динамо"?

- Жеребкування хороше. Завжди важливо отримати на першій весняній стадії не найсильніших суперників. Хоча, як ми багато разів бачили, на етапі плей-офф Ліги Чемпіонів вже не буває випадкових команд. У Лізі Європи клуби традиційно скромніші, але це не означає, що там буде менше боротьби. Зараз в цьому турнірі шанси на як мінімум вихід у фінал є у багатьох клубів. І це надає конкуренції особливої сили.

- Ви добре знайомі з італійським футболом. Яка "Рома" зараз і які переваги, якщо такі є, в "Шахтаря" перед римлянами?

- І в "Шахтаря", і в "Роми" є поставлена гра, яка є козирем для обох команд. Потрібно сказати, що "Шахтар" дуже впевнено пройшов груповий турнір, перемігши у всіх домашніх матчах. Це ознака класу команди. Зимова пауза ніколи не йшла на користь жодному нашому клубу, але в ній є одна невелика перевага: після паузи команда зазвичай трохи відпочиває і буває свіжішою. Чи замінить це неминучу яму у функціональній підготовці - подивимося.

- "Шахтар" вже проходив "Рому" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Було це в 2011 році. Зараз римляни сильніші за ту команду, яку майже 7 років тому легко обіграли підопічні Мірчі Луческу?

- Обидва клуби змінилися, тепер це інші гравці й інші тренери. Зараз зміни відбуваються так швидко, що порівнювати щось із минулим не має сенсу. Вже до весни "Рома" і "Шахтар" встигнуть змінитися. І навіть нинішня розстановка сил не матиме такого вже великого значення.

- Щодо протистояння "Динамо" з грецьким АЕКом. Як ви вважаєте, чи очікуються у киян важкі матчі проти греків?

- Матчі напевно будуть напруженими. Особливо гра в Афінах. У греків іспанський тренер, вони будуть атакувати багато і комбінаційно.

Андрій Шевченко під час матчу між збірної України і збірної Фінляндії четвертого туру відбіркового етапу ЧС-2018, 12 листопада 2016 року. Україна виграла з рахунком 1:0 Фото: EPA/UPG

- Як взагалі оціните виступ українських клубів у першій половині євросезону і чого не вистачило "Зорі", щоб вийти в 1/16 фіналу?

- "Зорі" не вистачило досвіду. Але він приходить, команда з року в рік все успішніше виступає в Європі. А вихід "Динамо" з першого місця в групі Ліги Європи і вихід "Шахтаря" з однієї з найважчих груп Ліги Чемпіонів я вважаю великим успіхом! Все ще є ймовірність того, що в київському фіналі чемпіонської ліги наступного травня зіграє український клуб!

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії