RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Путіну треба ставити чіткі умови, інакше він розколе Європу - Ребекка Гармс

Німецький політик обурена рішенням ПАРЄ щодо Росії

Німецький політик обурена рішенням ПАРЄ щодо Росії Фото: uatv.ua

Член Європарламенту від німецької партії "Союз 90/Партія Зелених" і режисер-документаліст РЕБЕККА ГАРМС вважає, що повернення Росії до ПАРЄ лише розв'яже руки Кремлю і спровокує загострення "заморожених" конфліктів, підтримуваних з Москви. Про це політик розповіла в бліц-інтерв'ю "Апострофу", коментуючи прийняту у ПАРЄ резолюцію 3 червня щодо Росії.

- У чому ризик повернення Росії в ПАРЄ?

- Якщо Росія повернеться, не відреагувавши на резолюції ПАРЄ і проігнорувавши рішення Європейського суду з прав людини і Міжнародного трибуналу ООН з морського права, Рада Європи не просто втратить довіру. Вона буде суперечити самій меті і причинам, чому вона була заснована. Путін розколе ЄС, якщо йому вдасться повернути делегацію Держдуми РФ без умов.

- Як Захід має повестися з Росією?

- Захід вирішив, що не існує військового вирішення проблеми окупації Криму і війни проти України, яку провадить Росія. Вони вирішили відновити український суверенітет і зупинити путінську агресію дипломатичним шляхом. Аби показати, що Росія порушила у 2014 році міжнародні закони, Захід віддав перевагу персоналізованим і економічним санкціям.

Ця стратегія досі має місце, але буде працювати лише тоді, коли Захід буде єдиним і не підриватиме свої ж рішення. Зокрема, ЄС має бути стійким і продовжувати санкції, якщо Росія продовжить ігнорувати Мінські угоди, порушувати права кримських татар й інших громадян України у Криму.

Видача паспортів на окупованих частинах Донецької і Луганської областей є тяжким порушенням Мінських домовленостей.

Не лише численні порушення режиму припинення вогню, але й напад у Керченській протоці та ув'язнення моряків довели, що Росія продовжує вдаватися до прямої агресії проти України. Зараз не час дозволяти делегації із Думи повертатися до ПАРЄ без будь-яких умов. Зараз час поставити їм чіткі умови і запровадити більше санкцій у разі ігнорування. Я неодноразово зверталася до своєї країни - Німеччини - із закликом зупинити "Північний Потік - 2". Вести бізнес з імперією Путіна - означає запросити його до продовження агресії.

- Чи зможе Захід вирішити українську проблему, якщо Росія повернеться?

- Якщо делегація із Думи повернеться, не виконавши жодну із багатьох попередніх резолюцій, прийнятих стосовно порушення суверенітету України і прав людини - це зруйнує підвалини Мінських угод. Я досі не можу повірити, що Німеччина і Франція ризикують цим, бо хочуть "нормальних" відносин з європейською країною, яка веде війну проти своїх сусідів.

Також я боюся, що це погіршить перспективу для багатьох так званих заморожених конфліктів у країнах Східного партнерства і на Західних Балканах. І навіть для опозиції і громадського суспільства у Росії це стане чорним днем, тому що рішення Європейського суду у їхніх справах також ігноруються Кремлем.

Читайте також

Бунт польських фермерів: коли криваве російське зерно можна купувати, а українське - блокувати

Польські фермери все ніяк не вгамуються - знову перекривають дорогу українським автобусам - а російське зерно спокійно їде

Дії польських протесту­вальників вписуються в агресію Кремля - журналіст Gazeta Wyborcza

Для того, щоб розблокувати кордон, Київ та Варшава мають більше розмовляти один з одним

Польські фермери живуть у "совку", а Росія ними користується - політолог Якуб Корейба

Польський політолог Якуб Корейба пояснив, чому фермери влаштували фактично тероризм проти України і чи замішана тут Росія