RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Путін проллє моря крові молодих росіян, перш ніж відмовиться від влади - Слава Рабинович

Російський блогер і фінансист про подальшу долю Росії і росіян, якщо правління Путіна продовжиться

Російський блогер і фінансист про подальшу долю Росії і росіян, якщо правління Путіна продовжиться

У наступному році Росія почне з прискоренням наближатися до катастрофи і розпаду, супроводжуваного масовим кровопролиттям. Будуть наростати протестні настрої, а їхнім основним двигуном стане молоде покоління росіян. Путін, який все більше стає схожим на неадекватного військового пенсіонера, буде продовжувати агресивну політику, хоча значних успіхів російський обронпром так і не доб'ється. Великим ударом по російській економіці стане прогнозована на 2020 рік рецесія. Такі прогнози дав "Апострофу" російський блогер і фінансист СЛАВА РАБИНОВИЧ.

- Перед Новим роком прийнято планувати, будувати прогнози. Які найважливіші події в житті Росії - успішні чи провальні - ви бачите в наступному році?

- У нормальній державі, яка живе за принципами демократії (хоч якої-небудь демократії) є механізми прогнозування. Наприклад, ми можемо оцінювати сценарії з Brexit у Великобританії та президентські вибори в США в 2020 році на підставі великої кількості інформації, що аналізується, яка є публічною, достовірною, і в рамках тих механізмів "від цього і до цього", які, як ми знаємо, зрушити або неможливо, або надзвичайно важко. У Росії ж ці механізми демонтовані. Немає демократії - це було б півбіди. У Росії демонтована сама держава.

Як насправді має бути влаштована держава за назвою "Російська Федерація"? По-перше, вона має бути федерацією, але федерація і федералізм у РФ знищені, демонтовані Путіним і його ОЗУ. По-друге, за Конституцією в РФ повинні бути три незалежні одна від одної гілки влади. Вони не тільки не незалежні, їх просто не існує - вони демонтовані Путіним і його ОЗУ. У Росії немає судової гілки влади - це не суд, не судова система. Немає законодавчої влади - це не парламент. Немає виконавчої влади - це не уряд. Немає глави держави - це не президент. Немає неофіційної "четвертої" гілки влади - незалежних ЗМІ. Гілок влади в Росії не існує, вони все демонтовані й знищені.

Демонтовані й знищені також два найважливіших інститути демократії, теж обов'язкові, за нашою ж Конституцією - це інститут вільних, демократичних, чесних і справедливих виборів та інститут мирної (підкреслюю - мирної!) змінюваності влади.

Отже, підсумок: конституційних гілок влади немає, незалежних ЗМІ немає, головних інститутів демократії - виборів і змінюваності влади - теж немає. Держави немає. Держава демонтована і знищена саме Путіним і його ОЗУ. А значить, знищено й всі механізми прогнозування. І у нас немає цих механізмів прогнозування не тому, що ми їх не знаємо, а тому, що їх знищили ці бандити, які незаконно захопили і протиправно утримують владу - бандити путінської ОЗУ. Це вони винні в демонтажі держави і відсутності механізмів будь-якого прогнозування.

Єдине, що видніється на горизонті - це деградація, яка експоненціально прискорюється, того, що залишилося від Росії - у всьому. На жаль, відбувається і прискорюється така деградація також найголовнішого - людського капіталу.

Це, рано чи пізно, через якісь несподівані події або більш плавно, призведе до катастрофи, за горизонтом якої нічого не видно. Ми не знаємо, що насправді буде після катастрофи. Але можемо припустити, з великою ймовірністю, що Росія розвалиться, в черговий раз у своїй історії. Із кратним, дуже кратним зниженням рівня життя більшості народонаселення, яке спить сьогодні.

- Ця, як ви висловилися, "катастрофа" станеться в наступному році?

- Це не прогноз на наступний рік як такий. Я позначив лише шлях до цього, який у наступному році буде явно продовжений, з прискоренням.

- Чи зростатиме в Росії протестний рух і з якого приводу?

- Це виняток із того, що ми знаємо точно. Так, буде. І не тільки тому, наприклад, що в центрі міста Клин, сателіта Москви, діти непритомніють від смердючих газів, що наповнюють місто при напрямку вітру, який дме від прилеглого монструозного звалища місцевого, підмосковного і московського сміття. Просто тому, що Путін і його ОЗУ вирішили не тільки зупинити час, але повернути його назад. Це не вдавалося зробити ще жодному узурпатору влади, жодному диктатору - на будь-якому тривалому відрізку історії, і особливо - сьогодні, у час, який постійно прискорюється через технічний прогресу. Можна позбавити нормального життя одне чи два покоління. Третє, по-перше, не дозволить диктатору це робити з собою далі, і, по-друге, не пробачить попереднім двом за те, що вони дозволили.

Ми зараз вийшли в епоху третього покоління, яке точно змете покоління гебешних гопників, які вилупилися з гримучої суміші пітерських підворіть і Вищої школи КДБ 1970-х. Проблема в тому, що у цих гебешних гопників є занадто багато що втрачати, і тому, я впевнений, вони не підуть так просто, а будуть готові пролити ріки, моря крові, перш ніж умовному третьому поколінню вдасться відтягнути їх від незаконно утримуваної влади. Свободу від цього окупаційного ОЗУ потрібно буде завоювати - її ніхто просто так не подарує.

- Знаю вашу непримиренну позицію щодо влади. Але все ж, чи будуть успішними спроби примирення України та Росії з приводу анексії Криму та війни на Донбасі, які робляться зараз?

- При Путіні та його ОЗУ на чолі демонтованої держави під колишньою назвою "РФ"? Ні, при них цього статися точно не може. А через років 40-50 відносини між Україною і тим, що залишиться від Росії, будуть приблизно такими ж, як вже багато десятиліть, наприклад, між Великобританією і ФРН.

- Під час підсумкової прес-конференції Путін запросив нібито журналістів із так званих ЛНР і ДНР, але все ж слова їм не дали. Про що це свідчить?

- Приблизно про те саме - офіційно не визнаємо незалежними, але підтримуємо вогнище нестабільності, хаосу і гниття. Цим можна займатися умовно нескінченно, щоб умовно нескінченно довго шкодити Україні. Але доти, поки Україна не зміцніє економічно і у військовому відношенні, і поки сьогоднішня путінська Росія не припинить своє існування в якості демонтованої держави-трупа.

- А про Крим не говорили взагалі - за винятком згадки про відкриття залізничного сполучення по Кримському мосту. Чому не говорили про його проблеми? Криму соромляться? Його замовчують? Ігнорують? Проблеми Криму не актуальні?

- Навіщо піднімати проблеми Криму на такому традиційному шоу, яке виродилося в те, що Вася Обломов багато років тому назвав "УГ"? Щоб телевізійне народонаселення почало про щось здогадуватися, складати 2+2? Останкінська голка існує не для того, щоб таким чином збурювати мозок. Вона винайдена для усипляння мозку - при приспаному мозку з Росії можна качати не тільки нафту, а й самих людей, які теж перетворили в "нову нафту".

- Зараз Захід шукає шляхи помириться з Путіним, знайти якісь компроміси. Та й Росія теж, ніби як не проти - для зняття санкцій, наприклад. Як думаєте, Путін буде підтримувати свою агресивну зовнішню політику і втручатися в справи інших країн? Або він вже награвся?

- Ви жартуєте? Ви стежите за тим, чим зараз марить Путін, особливо протягом останніх 2-3 тижнів? Цей типовий військовий пенсіонер міг би викликати просто посмішку, коли намагається розмірковувати на теми світової історії та роль різних подій та особистостей. Такі міркування - це "перетерти" з такими ж військовими пенсіонерами, неосвіченими невігласами (яких з них переважна більшість, про винятки я зараз не кажу). І ці міркування часом тягнуть не тільки на "лавочку" або "забивати козла", але часом на "Канатчикову дачу" в Москві або на "Пряжку" в Пітері (відомі психіатричні лікарні в Росії. Перша відома по пісні Володимира Висоцького. Повсякденна назва другої пов'язана з річкою Пряжка, біля витоків якої стоїть будівля, - "Апостроф").

І все це було б потішно, якби цей персонаж не був реальним диктатором, який ключовим чином впливає на долі сотень мільйонів людей (без перебільшення!), І мають, крім усього, в своєму розпорядженні, другий за величиною в світі ядерний арсенал. Світ сильно недооцінює цього недонаполеона, саме з точки зору тієї шкоди, яку він вже приніс, і яку ще може принести.

- Озброєння Росія часто створює більше для піару, наприклад, як літак, що впав. Чи буде Росія і далі мати злобний вигляд невдахи?

- У путінське лихоліття тотальної деградації все, про що ви питаєте, буде тільки наростати. А що, може бути якось по-іншому? На підставі чого? Прориву або вставання з колін?

- Чи вдасться в 2020 році Росії інтегрувати в себе Білорусь або хоча б наблизитися до цього?

- Я не знаю, що вони там оголосять "народам", і що назвуть "інтеграцією", але, боюся, в 2020 році будь-яка така хрінь вже не канає, висловлюючись майже їхньою мовою. Як поставляться найбільш громадянськи активні верстви населення - ті частини населення, які можна назвати народом або нацією, в обох країнах - до чергової внутрішньополітичної мега-афера, заради якої затівається новий незаконний величезний геополітичний трюк? "Собиратель земель русских" (збирач Ємель російських) - під цю мантру він збирається продовжувати узурпувати владу до труни, тому що іншого виходу особисто у нього немає. А нас він тримає в заручниках. Так він збирається ще й громадян Білорусі в заручники взяти... Нам всім треба пам'ятати: все, що вигідно цьому злочинцеві, невигідно (м'яко кажучи) нам, і навпаки.

- Які ще меседжі ви почули під час прес-конференції Путіна? Які цікаві особливості помітили? Про що вони свідчать?

- Про зростаючу неадекватність типового військового пенсіонера (як типажу), який випадковим чином опинився при владі, і зумів узурпувати її на наступні 20 років. Більше нічого я там не почув.

- Кажуть, наступний рік буде роком рецесії. Чи вірите ви в це? Які галузі в Росії найбільше постраждають від майбутньої кризи?

- Рецесія може настати і в наступному році, і в наступному і т.д. – якби знати заздалегідь, то можна було б стати мультимільярдером. Глобальна рецесія 2008-2009 років була саме глобальною, чого не бувало раніше протягом 60 років. Імовірність саме глобальної рецесії невдовзі, звичайно, набагато нижче, ніж будь-якої локальної. І, тим не менше, те економічне зростання, яке супроводжується "бичачим ринком" з 2009 року, вже побило багато історичних рекордів. Наприклад, за тривалістю і за ступенем зростання американського фондового ринку, за відсутністю серйозних і глибоких корекцій ринку за весь цей час.

Але вічного поступального економічного зростання в капіталістичній економіці не буває через дисбаланси, які з'являються в різних частинах економіки і фінансового ринку. Рецесії і фінансові кризи покликані ці дисбаланси "протикати", саморегулювати і самовиправляти.

Так буде і цього разу - як це завжди було в історії. А що буде при цьому з російською економікою? Тут все дуже просто. Під час глобальної рецесії 2008-2009 років світова економіка впала, в середньому, на 3%. А Росія - на 8-9%, показавши в падінні свого ВВП найгірший результат не тільки серед країн BRICS, а й серед майже всіх країн, що розвиваються. Думаєте, Росія в 2020 році економічно більш стійка, ніж тоді? Ха-ха-ха.

Читайте також

Провал українського "вікна": чому Кремль не зміг повісити "Крокус" на Київ

За терактом може стояти одне з угруповань Кремля

Бої на території Росії: які цілі у російських добровольців

Що відбувається у Бєлгородській та Курській областях РФ та які цілі у повстанців-добровольців

Битва за Молдову: здавалося б, до чого тут Україна

Кремль має розрахунок під час президентської кампанії послабити нинішнє керівництво Молдови