RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Дагестан розпалює полум'я революції: у Путіна не знають, що робити

Відсутність реакції Кремля на варварство у Махачкалі означає кілька речей

Відсутність реакції Кремля на варварство у Махачкалі означає кілька речей Учасники акції заблокували роботу аеропорту Фото: РІА Новості

Події у столиці Дагестану Махачкалі, коли натовп молодиків увірвався на територію аеропорту і влаштував там варварство, показали – Росія на порозі революції, а подібні акції є її провісником. Детальніше про те, що сталося в Махачкалі, та чому не було адекватної реакції Кремля - в ефірі Апостроф TV розповіла російська політична діячка і аналітикиня Ольга Курносова.

На теренах російських так званих ЗМІ позиція вже сформульована - це українські сили провокують заворушення в росії. Цілком очікувано звинувачують в організації Україну. І як завжди, заявляють, що все це справа рук СБУ - взагалі нічого нового. Це вже класика - якщо з чимось російська влада не може впоратися, то одразу ж потрібно шукати український слід.

Дивіться: Грабували склади та магазини: нові подробиці єврейського погрому у Махачкалі, фото

Насправді ситуація в Дагестані вже не перший рік дуже складна. Місяцями у людей немає світла, води, ще чогось. І в такій ситуації, коли люди дуже погано живуть, ідея знайти когось винного лягла на удобрений ґрунт. А кількість учасників - за офіційними даними 1500 осіб - це надхмарна цифра для Махачкали.

За великим рахунком, тут одразу кілька висновків. По-перше, перед будь-якою революцією в росії завжди починали спалахувати національні околиці. Чи то перед революцією 1917 року - там і єврейські погроми були - чи то революція чи розпад Союзу в 1991 році - починаючи з 1985 року, відбувалися важкі ситуації в різних національних республіках. Тому це, безумовно, ознака того, що революційна ситуація в росії розвивається і поглиблюється.

Щодо влади, то вони нічого не можуть зробити, коли молоді люди заряджені на певні дії. У Махачкалі спецслужби нічого не могли вдіяти, поки люди самі не почали розходитися.

Але крапка у вчорашній історії ще не поставлена, бо ми не знаємо, як у Дагестані та сусідніх республіках відреагують на затриманих. Є адвокати, які готові надавати безоплатну допомогу затриманим. У Дагестані відбуваються обшуки, шукають тих, хто все це організував. Шукають, звісно ж, серед журналістів. Але найголовніші "розпалювачі" революційних настроїв – це ті люди, які сьогодні говорять правду. Якщо ти наважився сказати правду, то ти вже практично зрадник батьківщини.

Дивіться: Зупиняють авто у пошуках євреїв: на Кавказі пішли на штурм аеропорту, відео

Чому це взагалі сталося?

Мусульманське братство сьогодні над російською державою переважає - і це цілком очевидно. Та й влада теж підливала масла у вогонь, намагаючись влаштувати запрошення для євреїв. Мовляв, якщо ви хочете виїхати з Ізраїлю, ласкаво просимо до Дагестану. І буквально днями мали влаштувати якісь оглядини для людей, які їдуть з Ізраїлю.

Найголовніше - стан, в якому знаходиться республіка. Дуже слабке керівництво, яке не може вирішити жодних проблем загалом. Плюс немає роботи, тож так багато молоді. І коли тут вкидається така ось ідея, що наших братів та дітей вбивають і давайте щось робитимемо – це дуже швидко проросло і набрало сили.

Ну і, звичайно ж, серед росіян є антисемітизм. Але, безумовно, без державної підтримки (того ж ХАМАСу) це так не сколихнуло б. Той же путін на нещодавньому далекосхідному форумі раптово пустився в якісь антисемітські висловлювання. Та якщо в Кремлі думають, що підігріваючи антисемітизм, вони створюють ще один образ ворога і перекладають свої проблеми на когось іншого – вони глибоко помиляються. Це ніяк не врятує Кремль від революції, а навпаки є ще одним провісником. І це говорить про те, що ситуація все погіршується.

Дивіться: Шо, знову? Яскраві фотожаби на чергову "смерть" Путіна

Зверну увагу на ще один важливий момент. Ця ситуація виникла не спонтанно – фсб не могла не знати, що люди збиратимуться біля аеропорту. Можливо фсб вже втомилася від путіна і можливо це фсб намагається перевірити громадську реакцію, вкидаючи чутки про те, що путін вже помер.

Тепер чекаємо – що буде далі. Багато залежатиме від того, скільки буде затриманих, чи відбуватимуться далі протестні мітинги. Нагадаю, коли Дагестан боровся від поголовної мобілізації рік тому, людям вдавалося відбити мобілізованих та повернути їх до родин. Подивимося, що відбуватиметься зараз.

Читайте: Весь світ у потерть? Для чого Путін проводив тренування ядерних сил

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію