RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

21 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

В РФ розгоряються єврейські погроми: у аеропорту Махачкали стало "гаряче", відео

Аеропорт Махачкали у Дагестані звільнили від погромників, які прийшли штурмувати його через ізраїльських біженців 29 жовтня. Аеропорт закрито на прийом літаків до 6 листопада. Водночас натовп антисемітів закидали поліцію камінням.

Про це повідомляє Росавіація на своєму каналі в Telegram.

Читайте також: В РФ розгоряються єврейські погроми: на Кавказі вимагають видворення біженців і палять будівлі, фото і відео

"Згідно з виданим NOTAM, аеропорт Махачкали закритий на прийом повітряних суден з 21.40 МСК 29 жовтня до (попередньо) 02.59 МСК 06 листопада 2023 року", - йдеться в повідомленні.

На даний момент в аеропорту зі змінним успіхом точаться сутички погромників і Росгвардії.

Однак, незважаючи на заяви Росавіації про звільнення аеропорту, змін мало. Поліція відкрила стрілянину по натовпу. 30 жовтня анонсується загальнокавказька акція протесту.

Водночас на місці знаходяться кілька громадян Ізраїлю та представники єврейської громади, обговорюється їхня евакуація.

Після штурмів літака натовп дагестанців напав на автобус, де могли перебувати євреї. Там знаходилися жінки та діти, які прилетіли після лікування. Ізраїль звернувся до російської влади з проханням вжити заходів, а також зупинити самосуд.

Глава Дагестану Сергій Меліков заявив у Telegram, що дії протестувальників є грубим порушенням закону.

"Немає жодної сміливості в тому, щоб натовпом чекати на беззбройних людей, які нічого забороненого не робили. Немає рішучості в тому, щоб прориватися на територію аеропорту. Немає честі в тому, щоб лаяти матом незнайомих людей, лізти в їхні кишені та намагатися перевірити паспорт! Немає добрих намірів у тому, щоб нападати на жінок з дітьми, які проходили лікування за кордоном", - наголосив він.

Нагадаємо, СБУ викрила у різних регіонах України спроби вербування російськими спецслужбами неповнолітніх для антисемітських провокацій, аби дискредитувати українську державу на міжнародній арені.

  • Вас може зацікавити:

"Ізраїль перейшов усі "червоні лінії": президент Ірану пригрозив війною

"Захід, ви хочете війни?" Ердоган назвав Ізраїль злочинцем і зробив різкі заяви

"Відносини будуть переглянуті": Єрусалим відреагував на скандальні слова Ердогана