RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зупиняють авто у пошуках євреїв: на Кавказі пішли на штурм аеропорту, відео

В аеропорт Махачкали, куди мав прилетіти рейс з Ізраїлю, прорвався натовп незадоволених дагестанців, вигукуючи антисемітські гасла, і заблокували міжнародний термінал. 28 жовтня вони штурмували готель, куди нібито заселилися ізраїльтяни.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Читайте також: Російські спецслужби вербували підлітків в Україні для антисемітських провокацій: у СБУ розкрили деталі, фото

Людей, що вийшли з літака в Махачкалі, екстрено завели в салон, оскільки до літака бігли агресивно налаштовані громадяни.

"На борт, швидко все на борт!", - кричали людям.

Крім того, поліція почала глушити зв'язок у районі аеропорту, щоб розлючений натовп не міг координувати подальші дії.

Також капітан літака звернувся до пасажирів через антисемітів за бортом.

"На вулиці розлютований натовп, який не знає звідки ми прибули і навіщо. Цілком можливо ми теж потрапимо під роздачу", - заявив він.

Наразі дагестанці шукають літак з Ізраїлю на злітно-посадковій смузі аеропорту Махачкали.

Місцеві зупиняють машини, які виїжджають із аеропорту, у пошуках євреїв. Літак із ізраїльськими біженцями з Тель-Авіва не став приземлятися у Махачкалі.

Також натовп "антифашистів" зупинив біля аеропорту та допитував чоловіка, якого прийняли за єврея. Вони вимагали показати паспорт.

Поліція в махачкалінському аеропорту благає натовп не перекривати трасу, говорячи, що розуміють їхні почуття, але антисемітські гасла кричати дозволяють.

На тлі антисемітських акцій юдейська громада Дагестану не виключає евакуації євреїв із регіону.

"Ситуація дуже важка в Дагестані, люди з громади бояться, вони телефонують, а я не знаю, що порадити. Одна жінка звернулася за допомогою до дільничного, а той сказав: "Ну ви ж бачите, що ви робите з їхніми дітьми там". Вона намагалася пояснити, що ХАМАС робить, але для дільничного все навпаки. Весь світ перевернутий для нього та всіх інших", - розповів 29 жовтня голова головного рабинату Росії в республіці Дагестан Овадія Ісаков.

Водночас глава Дагестану Сергій Меліков назвав "розгойдуванням ситуації" ситуацію в Хасавюрті, де місцеві жителі штурмували готель "Фламінго" у пошуках ізраїльтян 28 жовтня.

Обережно! Відео містить нецензурну лексику, 18+!

Раніше "Апостроф" повідомляв, що спецслужби РФ хочуть використати напад терористів ХАМАС на Ізраїль для масштабної провокації проти України.

  • Вас може зацікавити:

"Ізраїль перейшов усі "червоні лінії": президент Ірану пригрозив війною

"Захід, ви хочете війни?" Ердоган назвав Ізраїль злочинцем і зробив різкі заяви

"Відносини будуть переглянуті": Єрусалим відреагував на скандальні слова Ердогана