RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

У Китаї презентували COVID-вакцину, яку вдихають через рот

У суботу, 13 листопада, на півдні Китаю презентували першу у світі вакцину від COVID-19, яку вводять шляхом інгаляції. Чи є у неї побічні ефекти, як діє вакцина та де її вже схвалили.

Про це повідомляє CGTN.

Вакцину Ad5-nCoV, яку вдихають через рот, китайська компанія CanSino Biologics почала випробувати навесні цьогоріч. Через слизові органи людини вакцина стимулює імунітет, чого неможливо досягти коли роблять щеплення "традиційним" шляхом через плече.

Перевага цього препарату також в тому, що його легше зберігати, а також перевозити. Як зазначають дослідники, вакцинуватись Ad5-nCoV потрібно меншими дозами, ніж ін'єкційний препарат того вимагає.

Крім того, за результатами клінічних випробувань китайської компанії CanSino Biologics, інгаляційна вакцина Ad5-nCoV імунні реакції, які вона викликає, не мають серйозних та шкідливих для людини побічних ефектів.

На даний момент препарат перебуває лише на ранній стадії клінічних випробувань, але його вже схвалили у Китаї, Пакистані та Мексиці у формі ін'єкцій з однією дозою.

Раніше "Апостроф" писав, регулюючий орган Індії схвалив першу в світі ДНК-вакцину для боротьби з коронавірусом для екстреного використання без голки - тридозову вакцину ZyCoV-D.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я