RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Вакцинація дітей проти COVID-19: лікар Комаровський дав пораду

Тільки за минулу добу, 16 листопада, діагноз "коронавірусна інфекція" підтвердився у 1 312 українських дітей. Відомий педіатр Євген Комарвський розповів, чому дітей необхідно щепити від Covid-19, незважаючи на легкий перебіг хвороби у більшості з них.

Відповідне відео він розмістив на своєму YouTube-каналі.

Лікар пояснив, що вакцинація дітей стане дуже вагомим внеском у збільшення шансів на припинення пандемії, бо саме діти, за його словами, – чи не головний механізм поширення інфекції.

Однак, незважаючи на це, на сьогоднішній день існує дуже обмежена можливість прищепити дітей від коронавірусу. Комаровський зазначив, що дозвіл вакцинувати дітей від Covid-19 має незабаром з'явитися.

"Тому прошу вас, у той момент, коли такий дозвіл буде отримано, підіть будь ласка назустріч вашим лікарям та прищепіть ваших дітей", - закликав лікар.

Він додав, що діти, які легко переносять коронавірус та активно поширюють його - "джерело зараження бабусь та дідусів".

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, що діти переносять коронавірус набагато легше, ніж дорослі, проте є й тяжкі випадки, здебільшого пов'язані із супутніми захворюваннями. На даний момент в дитячих лікарнях зайнято 25% місць для хворих COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я