RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Служити ніхто не хоче: стало відомо, чому під військкоматами збираються величезні черги

Довгі черги під військкоматами здебільшого складаються з охочих отримати довідку про відстрочку від призову до лав Збройних сил України.

Про це начальник Дарницького територіального центру комплектації у Києві полковник Руслан Трігуб розповів в інтерв'ю hromadske

“Усі черги до територіальних центрів, які показують на телебаченні, це черги людей, які бажають отримати відстрочку, пройти медичну комісію чи якісь інші питання. Зі 100 осіб добровольців буде близько трьох. А на початку агресії з кожної сотні лише троє приходили по довідку”, – заявив він.

За словами Тригуба, на початку російського вторгнення були складності через великий потік добровольців, які хотіли захищати Україну зі зброєю в руках.

“Їх усіх потрібно було призвати згідно з чинним законодавством, щоб у людей потім не було жодних питань до територіального центру чи Збройних сил. Усіх призвали”, – пояснив голова ТЦК.

Раніше ми писали, що жінки, які з 1 жовтня мають стати на військовий облік, можуть бути призвані до військових частин на службу за відповідними військово-обліковими спеціальностями.