RU  UA

Військовий експерт про взяття Лимана ЗСУ: це питання часу, у росіян критична ситуація

Наразі Лиман у Краматорському районі Донецької області знаходиться у напівоточенні й для російських окупантів це дуже критично.

Про це історик, військовий експерт Михайло Жирохов розповів в ефірі Апостроф ТV.

За його словами, з падінням Лиману росіяни втратять величезну територію й наступним пунктом оборони буде вже Сватово, тому що далі їм закріпитися ніде.

"Щодо так званого "котла", то я вважаю, що його не буде, адже російські військові розуміють, чим це все загрожує і якщо наступ української армії буде такими темпами, то у них буде час вивести основну частину військ гарнізону Лиману, щоб не потрапити в полон або не втратити техніку", - наголосив експерт.

Він підкреслив, що зараз для агресора дуже важлива військова техніка, адже після величезних втрат на Харківщині їм потрібно берегти кожну її одиницю.

У той же час, повністю логістика у армії РФ біля Лиману не втрачена, але проблеми існують. Зараз лиманське угруповання отримує близько третини того, що потрібно для продовження бойових дій. "Фактично зараз взяття Лиману і вирівнювання фронту на цій ділянці – питання часу", - підкреслив Михайло Жирохов.

Варто зазначити, що росіяни підняли виття через те, що ЗСУ прорвали фронт у районі Корового Яру та Рідкодубу, обходячи із півночі Лиманський район оборони, щоб взяти місто в "кліщі", тобто охопити ворога з двох боків.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому для ЗСУ важливо повернути контроль над Лиманом.