RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

"​Пташка" з підвалів Азовсталі: хто така Катерина Поліщук

У середу, 21 вересня, пізно ввечері відбувся обмін 200 українських військових на екс-нардепа Віктора Медведчука, якого звинувачують у держзраді. У числі 108 "азовців", які отримали свободу, виявилася і парамедик Катерина Поліщук (позивний - "Пташка").

Що відомо про неї - розповідає "Апостроф".

Катерина Поліщук – тернополянка, 21 рік. Поетка, акторка, парамедик-доброволець Національної гвардії України.

"Пташка" закінчила відділ співу Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, працювала в київській мотошколі "The Riders".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецназівець по житті й ультрас у душі: хто такий підполковник Нацгвардії "Редіс"

Навесні 2021 року у Києві пройшла курси домедичної допомоги і вирушила надавати допомогу бійцям в зону бойових дій на територію Донеччини, ставши парамедиком медичного батальйону "Госпітальєри". Під час війни 2022 дівчина приїхала до госпіталя в Маріуполі, щоб рятувати людей. Шпиталь розбомбили, тож Катерина з іншими парамедиками потрапила на завод "Азовсталь". Там вона стала відома завдяки виконанню кількох українських патріотичних пісень "Зродились ми великої години" та "Батько наш — Бандера" в підвалах "Азовсталі".

19 травня 2022 року "Пташка" разом з іншими медиками та військовослужбовцями ЗСУ, виконуючи наказ президента Володимира Зеленського, вийшла з "Азовсталі" і разом з іншими її оборонцями потрапила у російський полон. 21 вересня 2022 року відбувся обмін полоненими, серед них була звільнена і Катерина Поліщук.

"Пташка" - Почесна громадянка міста Тернополя.

Нагадаємо, "Апостроф" опублікував список звільнених 215 захисників України. У їхньому числі була Мар’яна Мамонова, 30-річна військова лікарка, капітан медичної служби, яка перебуває на 9-му місяці вагітності.