RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Обмін "азовців" на Медведчука: чому кум Путіна викликає огиду в Україні та Росії

Масштабний обмін військовополоненими між Києвом і Москвою, в ході якого свободу здобули 215 захисників України, викликав бурхливу реакцію по обидва боки кордону участю в ньому екс-нардепа Віктора Медведчука.

Про це пише головний редактор "Апострофу", військовий оглядач Денис Попович.

Він звернув увагу, що коли в чомусь існує одностайність між українським і російським народами – то це в повній відразі до постаті кума президента РФ Володимира Путіна.

"Цю людину однаково не люблять по обидва боки кордону. В Україні її вважають ворогом за те, що він вів антиукраїнську політику, а також формував лояльну Кремлю "п'яту колону". У Росії його вважають ворогом за те, що він цю "п'яту колону" не сформував, але гроші "освоїв", створивши при цьому враження, що на загарбників в Україні чекають з розкритими обіймами", - пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий російський міф про "Азов": навіщо це Путіну

Військового оглядача зацікавило, чи є збігом організація обміну з таким потужним медійним ефектом у день початку мобілізації у Росії.

"Якщо це грамотно продумана операція, то перед організаторами варто зняти капелюх. Мобілізація в Росії на війну з Україною непопулярна. Люди вишиковуються в черги не біля військкоматів, а біля стійок реєстрації рейсів на виліт з Росії, а також біля автомобільних пунктів пропуску на в'їзд до Монголії, Фінляндії, Грузії. А тих, кого вдалося спіймати по повістці, бредуть, як вівці на забій. Можна лише уявити, що за мотивація буде у таких новобранців", - іронізує Попович.

Більше читайте на "Апострофі": Окопи замість футболу на дивані: як Путін із Медведчуком обламали Z-патріотів