RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Не залишилося нікого: з Мар'їнки евакуйовано всіх мирних жителів

Із населеного пункту Мар’їнка Донецької області, яке перебуває під обстрілами, повністю евакуювали його мешканців. Це зробили правоохоронці з екіпажу “Білий янгол”.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції в Донецькій області.

Читайте також: Окупанти мають перевагу в артилерії, але є нюанс: яка зараз ситуація на Донбасі

Зазначається, що місто перебуває під вогнем ворога - там не залишилось жодної цілої будівлі. Усі вісім місяців війни екіпаж "Білий янгол" допомагав населенню виїхати з-під обстрілів. Зараз у Мар’їнці немає цивільних.

"Завдяки роботі екіпажу "Білий янгол" евакуйовано 100 відсотків цивільного населення Мар’їнки на лінії фронту. Зараз основну увагу "білі янголи" приділяють мешканцям Красногорівки, адже вижити в цьому місті без підтримки вкрай важко", - йдеться у повідомленні.

Красногорівка теж страждає від обстрілів - там ще залишається приблизно 800 жителів. Немає ані води, ані світла, ані газопостачання. Правоохоронці також проводять евакуацію, допомагають пораненим, виїжджають на повідомлення про нерозірвані снаряди, а також доставляють гуманітарні вантажі.

"Білі янголи"- єдині з екстрених служб, які працюють в місті та на допомогу яких можуть розраховувати мешканці. Під час чергового рейсу до Красногорівки правоохоронці евакуювали тяжкохвору жінку з підозрою на інсульт, пораненого чоловіка та літню жительку, яка вирішила виїхати до безпечного регіону", - зазначають у Нацполіції.

Через складну ситуацію в місті правоохоронці вкотре закликали громадян не зволікати, а рятувати свої життя.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ, на Авдіївському напрямку російські окупанти 3 жовтня відкривали вогонь з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Мар'їнка, Новомихайлівка, Невельське та Водяне.