RU  UA

Ворог несе серйозні втрати: експерт про ситуацію на Бахмутському напрямку

Під Бахмутом тривають запеклі бої між ЗСУ й російськими окупантами, серед яких чимало представників ПВК "Вагнер" і вояків з першого й другого армійських корпусів квазідержавних терористичних угрупувань "ЛДНР".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

"Саме там вже є "регуляри", туди перекидають невеличку, але, тим не менш, боєздатну частину російських військ, які недавно діяли на Херсонському напрямку. Тобто кількість сил під Бахмутом останнім часом серйозно посилилась, і всі ці заходи відбуваються саме з метою, щоб продавити оборону українських сил на цій ділянці фронту", - пояснив експерт.

Водночас ЗСУ потужно тримають оборону, відбиваючи всі атаки ворога й завдаючи йому нищівних втрат і в особовому складі, й у військовій техніці.

Читайте також: Окупанти пруть на Бахмут шаленими силами, місто усіяне трупами росіян - командир батальйону "Свобода"

"Зараз путінська армія використовує тактику дій штурмовий підрозділів за допомогою того особового складу, якого вона має вдосталь: це і "чмобіки", і представники приватної військової компанії "Вагнер", і саме цим РФ намагається прочавити нашу оборону. Чи вдається це їм? Ні, не вдається. Вони несуть значні втрати, тоді як українські війська тримають оборону, але ми маємо розуміти, що це війна, і звичайно, у цих бойових діях є дуже серйозний ризик для життя та здоров’я наших воїнів", - наголосив Селезньов.

Як розповідав "Апостроф", окупанти зазнають великих втрат на Донбасі, а тіла загиблих найманців ПВК "Вагнера" без судмедекспертизи пакують у мішки та відвозять у невідомому напрямку.