RU  UA

Ракетами б'ють по дітях: голова Запорізької ОВА розповів про наслідки масованого обстрілу

Внаслідок масованого ракетного удару по Україні у понеділок, 5 грудня, в Запорізькій області загинули двоє літніх людей, також поранено маленьку дитину, який немає і двох рочків, та її батьків.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

"Хочу подякувати нашим силам ППО, нашим хлопцям, які в командуванні "Схід" змогли відбити півтора десятка ворожих ракет. На жаль, одна ракета окупантів впала в населеному пункті в Запорізькому районі. Пошкоджені житлові будинки та, на жаль, вбито дві людини – це літні люди, їхніх дітей та онучку віком рік та десть місяців поранено", – повідомив Старух.

За його словами, окупанти фактично раз на десять днів стріляють то в пологовий будинок по породіллям та немовлям, то в будинок, де є малі діти: "Тероризм продовжується та має ознаки системності", – додає голова Запорізької ОВА.

Щодо ситуації зі світлом, водопостачанням та теплом в області, то наразі на правому березі були застосовані аварійні відключення, які зачепили котельні та систему водопостачання. "Але сподіваємося, що найближчим часом всі системи життєзабезпечення будуть відновлені", – повідомив Старух.

Як писав "Апостроф", військовослужбовці 57-го полку 6-ї мотострілецької дивізії 58-ї армії РФ вбили родину в окупованому населеному пункті Комиш-Зоря у Запорізькій області.