RU  UA

Обстрілюють лікарні та морги: у Херсоні розповіли, по чому найбільше б'ють окупанти

Деокупована частина Херсонщини знаходиться під постійними обстрілами з боку російських військ. Під обстріл потрапляють житлові будинки, лікарні та навіть морги. Водночас міська влада робить усе, щоб не допустити гуманітарної та продовольчої кризи в місті та області.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Херсонської облради Олександр Самойленко.

"В Херсоні вже велика кількість абонентів забезпечена тепло, енерго та водопостачанням. Трохи гірша ситуація в прилеглих селищах, вони поки залишаються без енергопостачання, але роботи ведуться постійно. Затримка відбувається ще й через те, що кожну лінію треба перевірити та розмінувати", – пояснює він.

За його словами, мінна небезпека в області дуже висока, окупанти мінували дороги, під'їзди до населених пунктів, під їзди до підприємств критичної інфраструктури, а також лінії електроперадач, тепло та водопостачання.

"Але набагато більше проблема – це постійні обстріли. Лише за минулу добу їх було 68, при яких постраждали люди та будівлі. І якби ці обстріли мали якийсь системний характер, щоб вони були направлені на військові об'єкти, або об'єкти критичної інфраструктури. Але вони гатять по житлових масивах, навіть попали у дитяче відділення лікарні та у приміщення моргу при цій лікарні. Це взагалі блюзнірство над пам'яттю загиблих людей", – заявляє Самойленко.

Голова Херсонської облради також повідомив, що в місті проводиться добровільна евакуація, місцеві можуть виїхати власним авто, поїздом або рейсовими автобусами. Водночас ті, хто залишається в Херсоні, попри обстріли, завжди можуть сховатися у бомбосховищах.

Щодо продовольчого забезпечення місцевих жителів Самойленко запевняє, що з цим проблем немає.

"Продукти на сьогодні ми змушені завозити з інших регіонів. Але ту кількість людей, які залишилися, поставок продукції, в тому числі і гуманітарної, вистачає для того, щоб забезпечити всім необхідним. Продовольчої катастрофи точно немає", – сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", з лікарень у тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині рашисти вивозять медичне обладнання та мародерять у місцевих магазинах.