RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Як правильно зберігати шини: поради професіоналів щодо літньої та зимової гуми

Відповідальні власники автомобілів мають зимовий і літній комплекти шин, однак не кожен з них знає, як правильно їх зберігати, унаслідок чого доводиться частіше їх оновлювати й витрачати чимало грошей.

Корисними порадами поділилися автоексперти Autotema.

Головні рекомендації щодо зберігання шин

Читайте також: Як не стати жертвою несумлінних майстрів на СТО: поради

Очищені від бруду й різних дрібних предметів покришки потрібно покласти в окреме місце для зберігання, а перед цим промаркувати їх, щоб не сплутати гуму, і за потреби поміняти місцями передні та задні покришки - це допоможе врівноважити зношування.

Місце для зберігання повинне бути темне й прохолодне з низьким рівнем вологості, де на шини не потраплятимуть жири або нафтопродукти. Якщо ви хочете зберігати гуму без дисків, то слід визначитися з місцем, де колеса можна буде поставити вертикально, їх також потрібно буде щомісяця обертати, щоб не допустити деформацію. Коли ж ви зберігаєте гуму разом з дисками, то їх можна залишити у вертикальному положенні: підвісити чи поставити на спеціальному піддоні.

Як зберігати шини взимку

Літні шини взимку варто упакувати в спеціальні поліетиленові пакети, які забезпечать повну герметичність, не пропустять прямих сонячних променів і сторонніх речовин. Також не завадить обробити літні покришки спеціальними мастилами консервації, щоб захистити їх від впливу навколишнього середовища.

Як зберігати шини в літній період

Після закінчення зими уважно огляньте покришки на предмет зношеності протекторів. Якщо вони вже непридатні, то потурубуйтеся про власну безпеку й купіть нові. Потім варто очистити покришки й диски, висушити їх і скласти горизонтально. У приміщенні, де зберігатимуться шини повинні бути дотримані такі умови:

  • температура - перепади температури можуть призвести до деформації гуми, у приміщенні має бути прохолодно;
  • рівень вологості - слід уникати утворення конденсату;
  • освітлення - місце має бути темним, щоб ультрафіолет не нашкодив зимовим шинам;
  • простір - автомобільним шинам повинно вистачати місця для вільного розміщення за периметром;
  • захист від сторонніх речовин і механічних пошкоджень - контакт з нафтопродуктами й жирами може зіпсувати якість гуми так само, як і, наприклад, падіння з висоти.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно обирати зимові шини для автомобіля.