RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Києві екс-працівник воєнкомата організував схему незаконного виїзду чоловіка за кордон: фото

Українці і далі вигадують різні хитрощі та схеми , щоб обдурити закон. У столиці колишній працівник військкомату зі своїм сином організував схему виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Про деталі розповіли у Київській міській прокуратурі.

Читайте також: Що чекає чоловіків призовного віку, якщо вони не в Україні: коментар юриста

Житель Києва зі своїм батьком, уродженцем Ростовської області Росії, екс- співробітником військового комісаріату у змові з іншими особами організували механізм переправлення призовників за кордон.

За 6-7 тис. доларів вони обіцяли виготовити підроблені документи, що дозволяють виїзд в умовах військового стану, який продовжено в Україні.

Вони пропонували оформити довідки військово-лікарської комісії, згідно з якими "замовники" визнавалися непридатними до військової служби за станом здоров'я з подальшим зняттям з військового обліку.

Фальсифікацією меддокументів з історіями захворювань та діагнозів займалися працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та лікарі.

"Під час контролю за скоєнням злочину після отримання коштів організаторів схеми затримали. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу", - в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що ще одну категорію громадян України дозволили виїзд за кордон .