RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Як російський винищувач збив американський безпілотник над Чорним морем: опубліковано відео

У вівторок, 14 березня, у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем зіткнулися російський літак Су-27 і американський розвідувально-ударний безпілотник розвідки та спостереження MQ-9 Reaper - внаслідок розслідування з'ясувалося, що винищувач РФ переслідував дрон і скидав на нього паливо.

Про це повідомляє The New York Times.

Так, за словами високопосадовця, на якого посилається видання, безпілотник MQ-9 Reaper вилетів зі своєї бази в Румунії вранці для виконання планової розвідувальної місії, яка зазвичай триває близько 9-10 години.

Читайте також: Втрати можуть бути непоправними: британська розвідка оцінила удар авіацією по Україні

Попри те, що на даному виді безпілотника можуть розміщуватися ракети, саме цей дрон був беззбройним і розвідував територію приблизно за 120 км на південний захід від Криму - саме в цей час його перехопили два російські літаки.

Оскільки збитий американський безпілотник був обладнаний новітніми камерами та іншими датчиками, американські військові, які перебували на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, могли спостерігати за тим, що відбувається в режимі реального часу, зокрема, і момент краху дрону.

"Набагато швидші російські військові літаки неодноразово наближалися до безпілотника та скидали на нього паливо, очевидно, намагаючись зіпсувати камери безпілотника або пошкодити інші його датчики, сказав офіційний представник", – зробили висновок у публікації NYT.

Раніше ми писали, що ЗСУ за добу відбили 90 атак ворога на різних напрямках.