RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Священики Лаври можуть продовжувати службу: Епіфаній озвучив умову

Монастир на території Києво-Печерської Лаври не буде закритий, в той же час мовою богослужінь залишиться стародавня слов'янська разом із сучасною українською мовою.

Про це заявив Митрополит ПЦУ Епіфаній під час звернення до братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври та громадськості.

Він підкреслив, що в жодному разі не йдеться про закриття монастиря, припинення богослужінь та чернечого життя.

"Давня слов'янська мова, разом із сучасною українською мовою, буде богослужбовою мовою Лаври - ми знаємо, що для багатьох із вас це питання також важливе", - зазначив предстоятель.

Читайте також: Скандал із Лаврою: як святиня опинилася в оренді в УПЦ МП і що з цим можна зробити

"Порівняння нинішніх подій з минулими гоніннями комуністичної влади на церкву загалом та дворазовим закриттям монастиря зокрема – безпідставна маніпуляція. Особливо цинічно вона звучить з вуст ієрарха, який був тісно пов'язаний із Компартією і навіть намагався від неї висуватися на виборну посаду", - нагадав Епифаній сторінки біографії митрополита Павла.

Епіфаній зазначив, що московська духовна влада в Україні є неканонічною, а Кремль використовує її проти українського народу, закликавши братію Лаври сприяти процесу звільнення від московського ярма.

Глава ПЦУ зауважив, що відкриваючи монастир у складі Помісної церкви, Священний синод одночасно звернувся до уряду з проханням надати у Лаврі приміщення для чернечого життя та богослужінь.

"Це прохання залишається актуальним, і ми наполягатимемо на тому, щоб чернече життя, можливість для щоденної молитви та богослужінь були належним чином забезпечені", - наголосив митрополит, додавши, що всі, хто відкине беззаконну владу РПЦ, продовжать своє служіння в Лаврі. У свою чергу, ПЦУ використовуватиме всі свої можливості та авторитет, щоб захистити ченців від залякувань з боку колишнього керівника Лаври.

Керувати ж справами обителі будуть люди, що належать до братії, знають традиції та життя монастиря, і не заплямували себе відданістю "руському міру".

Нагадаємо, що Служба безпеки повідомила про підозру священнику Києво-Печерської Лаври, на богослужінні якого віряни прославляли Росію.

  • Вас може зацікавити:

"Геть московського попа": Мінкульт виселив УПЦ МП із Лаври

З Москви дано наказ - не відступати: українців розгнівала відмова УПЦ МП виселятися з Лаври

Києво-Печерська лавра несподівано пішла з УПЦ МП: що відомо