RU  UA

Після провальних штурмів ворог відкочується назад: у ЗСУ розповіли про ситуацію під Авдіївкою

Ворог зібрав в повітрі справжній "потужний ударний кулак". За добу під Авдіївкою окупанти скидали на українські позиції до 60 авіаційних бомб.

Про це в етері Апостроф TV розповів молодший сержант батальйону БПЛА 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій Нікітін.

Читайте також: Росіяни активізувалися в небі, але їхні пілоти не безкінечні: як Україні скористатися слабким місцем ворога

Він зауважив: "Коли нашу бригаду перекинули в Авдіївку, противник уже просочився на територію міста і вів активні дії, незважаючи на суттєві втрати в особовому складі. Адіївський коксохім, який утримував оборону в цьому напрямку з часів початку АТО в 2014 році, зазнавав суттєвих ударів з повітря. Коли ми зайшли в місто, то за добу окупанти скидали на наші позиції до 60 (!) авіаційних бомб".

Нікітін дуже сподівається, що Україна отримає від своїх союзників озброєння, яке допоможе зачистити небо від ворожої авіації, "... тому що росіяни справді зібрали в повітрі потужний ударний кулак, тому що здійснювати на добу близько 60 вильотів - таке можливе лише за умови суттєвої координації між різними російськими штабами".

Він зазначає, що українські сили відійшли на позиції, які, на перший погляд, здаються не такими надійними, як Авдіївський коксохімічний завод, ".. але тут уже немає тих переваг, за рахунок яких ворог просувався містом".

"Вони не можуть сховатися в будівлях, на дачах десь, у промисловій зоні. Тут їм доводиться йти відкритою місцевістю, де вони гинуть разом із технікою", – коментує Нікітін.

Події останніх двох діб показують, що росіянам будь-які спроби просунутися далі обходяться дуже дорого: "Так, вони намагаються наступати, але це все в такому повзучому режимі без нарощування сил і техніки".

Молодший сержант батальйону БПЛА розповідає, відкриваючи деякі деталі, яка ситуація зараз: "Зараз десь 2-3 накати, які ми відбиваємо. Після чого ворог відкочується назад. Зараз можна деякі деталі відкрити, що ворог намагався розмістити в Авдіївці артилерію, але ми змогли придушити їхні позиції".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що після Авдіївки ворог намітив собі нову ціль на сході.

  • Вас також може зацікавити:

Розстріляли, як у тирі: під Авдіївкою ЗСУ влаштували пастку і перебили багато росіян

Яке співвідношення втрат ЗСУ та російської армії: Зеленський назвав цифру

"Ми вийшли організовано, росіяни не зупиняються": речник ОСУВ "Таврія" про ситуацію під Авдіївкою