RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Резерв+ ліг у перший день роботи: українці скаржаться на проблеми

Українці масово скаржаться на роботу мобільного застосунку "Резерв+", який запрацював 18 травня. Він створений для швидкого оновлення даних військовозобов'язаними, призовниками і резервістами та доступу до інформації в реєстрі "Оберіг".

Відповідні скарги від українських чоловіків на сервіс від Міноборони України надходять у різних соцмережах.

Читайте також: В Україні запускають застосунок Резерв+: як можна оновити дані ТЦК і до якого числа

Так, українці скаржаться під відео про додаток на сторінці заступниці глави МО України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерини Черногоренко у Facebook, що не можуть завантажити застосунок за кордоном. Також у деяких з користувачів сервіс зависає після аутентифікації, а UKRSIBBANK, Монобанк і ПриватБанк видають помилку після запиту на надання доступу до даних через BankID.

Водночас ті, кому вдалося авторизуватися у застосунку, кажуть, що не застосунок знаходить дані у системі "Оберіг".

"Або криво працює інтераперабельність, або діра в реєстрі. Думав, актуалізую дані. До ТЦК додзвонитися неможливо, вони не в курсі. Як і не були в курсі, що я в них на обліку, і що я військовослужбовець. Тому поки це мінус", "Резерв+ це щось... Щось лежаче", "Я різного очікував на старті "Резерв+". Але до помилки 404 (url not found) з самого ранку життя мене не готувало", "Якщо в тій країні, де ви перебуваєте, застосунок недоступний, то завжди можна приїхати в Україну і завантажити його в найближчому ТЦК", - пишуть українські чоловіки на своїх акаунтах в Х (колишній Twitter).

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, яким буде механізм оновлення даних військовозобов'язаних.

  • Вас може зацікавити:

У Києві з 18 травня ЦНАПи починають приймати військовозобов’язаних: які документи мати з собою

Як будуть карати військовозобов'язаних за неоновлення даних: в Раді розкрили механізм

Штрих-код для військовозобов'язаних: у який термін треба його отримати