RU  UA

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

28 червня

27 червня

Всі новини

2 українці та 3 іноземці: сформовано наглядову раду "Енергоатому"

Уряд України відзвітував, що він визначився з наглядовою радою акціонерного товариства “НАЕК “Енергоатом”. За підсумками конкурсного відбору було затверджено кандидатури 5 учасників, двоє з яких – українці.

Про це повідомляє Мінекономіки.

У січні 2024 року "Енергоатом" зареєстрували як акціонерне товариство, а вже через місяць, у лютому, було оголошено про проведення конкурсного відбору до наглядової ради: трьох незалежних членів та двох представників держави.

“Нам вдалося залучити незалежних кандидатів професіоналів світового рівня. Серед них – один з лідерів британської ядерної галузі, ексміністр енергетики Литви і екс топ-менеджер Westinghouse, однієї з найбільших ядерних компаній світу, зі США. Очікуємо, що у такому складі наглядова рада посилить енергетичні спроможності компанії та допоможе залучати вкрай необхідні інвестиції в атомну галузь”, - підкреслила Перший віцепрем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Загалом було сформовано склад наглядової ради з 5 чоловік: Тімоті Джон Стоун, Майкл Елліот Кірст та Ярек Неверович, як незалежні представники, та Віталій Петрук і Тимофій Милованов, як представники держави за поданням Міністерства енергетики.

Повідомляється, що члени наглядової ради здійснюватимуть управління компанією, а також контролюватимуть та регулюватимуть діяльність його виконавчого органу.

Також Мінекономіки наводить довідкову інформацію про кожного члена новосформованої ради.

Тімоті Стоун раніше був на посаді директора "Horizon Nuclear Power", невиконавчого директора Європейського інвестиційного банку та очолював страхову компанію з ядерних ризиків. Також він обіймав посаду старшого радника Державного секретаря з питань енергетики та зміни клімату у Великобританії, очолює Асоціацію ядерної промисловості Великобританії.

Майкл Е. Кірст засновник та керуючий директор "EuroAtlantic Partners" у Брюсселі. Під час роботи в "Westinghouse Electric Company" був на посаді віце-президента зі стратегії та зовнішніх зв'язків для Європи, Близького Сходу та Африки, а також віце-президента по Центральній та Східній Європі.

Ярек Неверович екс-міністр енергетики Литви, головний радник президента Литви з питань навколишнього середовища та інфраструктури. Також він відігравав ключову роль у переговорах щодо експлуатації Ігналінської атомної електростанції під час переговорів EUCO MFF та RRF.

Тимофій Милованов – президент Київської школи економіки та колишній міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України. Він відіграв ключову роль у корпоратизації енергетичної галузі України, розділенні енергетичних підприємств, включаючи "Нафтогаз" та газотранспортну систему.

Віталій Петрук понад 20 років працює в державному секторі України, управлінні державними підприємствами, їх фінансовому плануванні та роботи в корпоративному секторі. З 2015 по 2019 роки очолював Державне агентство України з управління зоною відчуження. За його керівництва було знято з експлуатації Чорнобильську АЕС та перетворення обʼєкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.