RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Росіяни вдарили дроном по авто на Харківщині: є загиблі та поранені

У суботу, 28 вересня, російські окупанти здійснили дронову атаку по Харківській області. Під обстріл, який призвів до чергових жертв, потрапило цивільне авто.

Про це повідомила Харківська обласна військова адміністрація.

В ОВА розповіли, що росіяни атакували селище Козача Лопань у Дергачівській міській громаді.

"Близько 13:00 окупанти вдарили по Козачій Лопані Харківського району", - повідомили в адміністрації.

Під час обстрілу дрон потрапив у приватний автомобіль. У результаті один мирний громадянин загинув. Ще троє жінок отримали поранення. Їх шпиталізували до медзакладу.

За даними прокуратури, ворожий FPV-дрон влучив в автомобіль, де перебував 61-річний водій - суддя Верховного Суду. Він загинув на місці. Постраждалі жінки також перебували в авто.

Відомо, що чоловік розвозив гуманітарну допомогу місцевим мешканцям.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ).

Як відомо, росіяни щодня обстрілюють мирні міста Харкова та області. Зокрема, 27 вересня від чергових обстрілів поранення отримали п’ятеро людей, пошкоджено будинки, промислові та господарські споруди.

Як повідомляв "Апостроф", з низки населених пунктів Харківської та Донецької областей примусово евакуюють сотні дітей з родинами. Причиною є погіршення безпекової ситуації.