RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, чому Порошенко закрив Липецьку фабрику Roshen

Російський політолог Станіслав Бєлковський вважає, що президент України Петро Порошенко закрив фабрику Roshen в російському Липецьку, оскільки зрозумів абсурдність наявності власного підприємства на території РФ, а також врахував, що його економічна привабливість впала.

Про це він написав у своїй колонці на "Апострофі".

"Я всіляко вітаю це рішення, хоча вважаю його дещо запізнілим. Я думаю, що і під тиском власної совісті, почасти під тиском громадської думки, Петро Олексійович нарешті зрозумів, що ця ситуація дещо абсурдна – наявність власного підприємства, концерну Roshen на російській території. Хоча, звісно, є й інші міркування, чому було прийнято рішення про зупинення виробництва у Липецьку. Так, багато економічних аналітиків говорять про те, що рейтинги фабрики Roshen в останні роки серйозно впали, і вона перестала бути настільки привабливою для власника. Це, я думаю, ми повинні брати до уваги. І це не суперечить моїй більш ранній тезі про те, що Петро Олексійович воює з Росією в тій мірі, в якій це не суперечить його бізнес-інтересам. Але, все ж, хотілося б сподіватися на те, що це і відповідальний політичний крок президента України і сприймати це таким чином, якщо ми хоч трохи хочемо залишатися ідеалістами. Також хочеться сподіватися на те, що дискусія в суспільстві, яка останнім часом загострилася на цю тему і вийшла на новий рівень, вплинула на його рішення", - зазначив Бєлковський.

"Я не виключаю того, що причина все-таки криється в економічній площині, і цей бізнес в Липецьку просто став не таким привабливим, як раніше", - додав політолог.

Як повідомляв "Апостроф", політтехнолог президента України Олег Медведєв вказав на цікаву деталь щодо закриття фабрики Roshen у Липецьку.