RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Компанія "Газ Ком Трейд" спростувала, що фігурує в кримінальному провадженні - ЗМІ

Один з провідних газотрейдерів України компанія "Газ Ком Трейд" спростувала інформацію, що нібито фігурує в кримінальних виробництвах ГСУ Нацполіціі і ДФС України щодо несумлінних учасників ринку природного газу.

Про це йдеться в заяві на "Інтерфакс-Україна".

Неперевірену інформацію про це поширили ЗМІ. В "Газ Ком Трейд" вважають це інформаційною диверсією проти компанії, яка веде успішну експансію на українському і міжнародному газотранспортному ринках.

"Інформацію, поширену ЗМІ, ми вважаємо диверсією, спрямованої на підрив нашої репутації в інтересах контрагентів як в Україні, так і на міжнародному ринку", - заявила директор компанії Ольга Кривенко.

За інформацією ДФС, весь обсяг імпортованого компанією "Газ Ком Трейд" на територію України газу був розмитнений відповідно до вимог українського законодавства і сплачено ПДВ на суму 159,9 млн грн.

Компанія "Газ Ком Трейд" є одним з провідних гравців на українському газовому ринку. Річні обсяги реалізації газу на користь газових трейдерів і кінцевих споживачів становили 160 млн куб м.

У першій половині 2019 "Газ Ком Трейд" увійшла в лідери по імпорту в Україну газу разом з АТ "Укртрансгаз", НАК "Нафтогаз", ТОВ "ЕРУ Трейдинг" і ТД "Сокар-Україна".

Постачальниками компанії є найбільші європейські енерготрейдери: MOL Commodity Trading LLC; Udinex SPLLC; CYEB GmbH; Promtorg sro; Colombanier Analytics SE; JAS Energy Trading sro; SGaz sro.

Одним з головних контрагентів компанії в Україні є компанія ДТЕК. "Газ Ком Трейд" також здійснює реальні поставки газу в ЄС, повідомляє енерготрейдер на офіційному сайті.

У червні 2019 року компанія зайняла друге місце на національному ринку за доходами від реалізації природного газу на енергетичній біржі UEEX. Лише одна торгова сесія газом в липні 2019 року принесла компанії дохід 34,8 млн грн з ПДВ від укладення чотирьох угод на загальний обсяг в у 5,76 млн куб м, повідомляє "Скат Трейд".

"Завдяки чесній конкуренції, яку ми складаємо іншим компаніям на ринку українського газу, в Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутні будь-які санкції, хоч як-небудь що стосуються нашої компанії. Ніяких натяків на факти несплати передбачених законодавством податків і зборів", - зазначається в заяві компанії.