RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Інвестиції, розширення і веб-сервіс: в Контейнерному терміналі Одеси розповіли про оновлення

новини компаній

У неділю, 16 лютого біля причалу 2-к Карантинного молу пришвартувалося судно SYMPHONIY SEA, яке прибуло з порту Феніт (Ірландія), воно доставило в Одеський порт чотири козлових контейнерних перевантажувачі на пневмоходу RTG виробництва LIEBHERR для ДП "Контейнерний термінал Одеса" (КТО).

Про це йдеться в прес-релізі терміналу.

Крани прибули в розібраному вигляді, і після монтажу будуть встановлені на новій складської території Карантинного молу, що входить до складу четвертого пускового комплексу. Комплекс, будівництво якого розпочато в 2018, буде обладнаний шістьма смугами для зберігання і обробки контейнерів з використанням тилових перевантажувачів RTG. Восени пусковий комплекс планується ввести в експлуатацію.

"Сума інвестицій на придбання техніки склала більше 6 млн євро. Необхідність вкладень обумовлена щорічним зростанням обсягу перевалки контейнерів нашою компанією. Крани фірми LIEBHERR мають ряд технічних переваг, націлених на зниження експлуатаційних витрат, вони більш екологічні, за рахунок сучасних двигунів. У нинішньому році купимо ще два нових річстакери і навантажувач", - розповів генеральний директор ДП "КТО" Анастас Коккін.

За словами віце-президента по суспільно-політичним відносинам, посла муніципалітету Гамбурга в Україні Світлани Ярової, материнська компанія HHLA з перших днів заснування стивідорної компанії в Одеському порту інвестувала кошти в її розвиток, технічне оснащення.

"Протягом 19 років, поки компанія здійснює діяльність в Одеському порту, керівництво холдингу HHLA робило все, щоб ДП "КТО" був лідером контейнерного ринку України. Інвестиції в розвиток склали понад 170 млн євро. Левова їх частка припадає на реалізацію проекту "Карантинний мол", який здійснить нашу давню мрію - перевалювати щороку понад 1 млн TEU. Наша компанія - приклад, як німецькі інвестиції працюють на імідж Одеського порту і сприяють зміцненню економіки України. Це сигнал для потенційних інвесторів, що вкладати інвестиції в країну, вигідно, - зазначила Ярова.

"ДП "КТО" - один з давніх і надійних партнерів Одеського порту, - сказав начальник ОФ ДП "АМПУ" Руслан Сахаутдінов. - Наша співпраця важлива у всіх відносинах. У першу чергу, співпраця на взаємовигідній основі скріплена спільною реалізацією одного з наймасштабніших проектів в морській галузі України - "Карантинний мол". Компанія не тільки виконує інвестиційні зобов'язання, а й постійно впроваджує новітні технології, в тому числі IT-технології. в результаті інвестиції, вкладені в розвиток ДП "КТО", - реальний внесок в економіку у Країни. Поповнюючи парк перевантажувальної техніки, компанія підвищує інтенсивність обробки флоту, сприяє зростанню вантажообігу порту. Отже, збільшаться доходи і відрахування в державний бюджет".

Будучи лідером контейнерного ринку України, ДП "КТО" постійно нарощує перевалку контейнерів та інших генеральних вантажів. За словами виконавчого директора по комерції Ігоря Яровенко, за перший місяць 2020 колектив переробив 34,023 тис TEU, що на 25% більше, ніж в січні 2019 р

"Компанія розвивається, технічно оснащується, впроваджує сучасні технології. З 18 лютого ДП "КТО" з адміністрацією Одеського порту надає клієнтам новий безкоштовний сервіс. Для переходу на електронний документообіг ми впроваджуємо технологічний веб-портал, який передбачає завчасне оформлення в електронному вигляді документів для в'їзду на територію Одеського порту і приймального акту для ввезення контейнера на термінал. На цьому етапі нововведення дозволить оптимізувати документообіг і скоротити час оформлення машин з експортними і порожніми контейнерами, що йдуть на термінал ДП "КТО", - поінформував Яровенко.