RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Stolitsa Group має намір захищати свої інвестиції в ринок "Столичний" - Едуард Соколовський

Угода про придбання групою компаній Stolitsa Group ринку "Столичний" перебувала практично на завершальному етапі, коли продавець, власник мажоритарної частки Олександр Стельмах, несподівано перестав виконувати зобов'язання.

Про це розповів в інтерв'ю "Бізнес Цензор" керівник групи компаній Stolitsa Group Едуард Соколовський.

Він зазначив, що раніше Stolitsa Group успішно завершила операцію з придбання у іншого власника міноритарної частки, і не очікувала, що з покупкою мажоритарної можуть виникнути проблеми. Тим більше, що її власнику вже було сплачено авансовий платіж.

"В результаті переговорів, розпочатих в кінці 2018 року, була досягнута домовленість між Stolitsa Group і мажоритарним акціонером ринку "Столичний" про те, що він свою частку продає Групі. Після підписання з ним відповідних юридичних документів, оплати авансу і початку реалізації досягнутих домовленостей, мажоритарний акціонер перестав виконувати взяті зобов'язання без будь-яких причин і пояснень, що для Групи компаній стало повною несподіванкою", - зазначив керівник Stolitsa Group.

За словами Едуарда Соколовського, після отримання авансу Стельмах несподівано змінив менеджмент ринку, хоча повинен був передати управління Stolitsa Group.

"В порушення домовленостей про передачу нам контролю з управління ринком "Столичний", як одного з етапів завершення угоди, мажоритарним акціонером, без узгодження з нами, був змінений менеджмент "Столичного" на невідомих нам осіб... Від імені власника нашої частки в ринку неодноразово відправлялися запити на отримання детальної звітності та інформації, що дає можливість аналізувати поточну роботу ринку "Столичний", але такі запити залишаються без якоїсь відповіді", - розповів керівник Stolitsa Group.

Едуард Соколовський також зазначив, що Stolitsa Group має намір докласти всіх зусиль, щоб в передбачений законом спосіб захистити свої інвестиції.

"Останнім часом Україна, нехай повільно, але все ж рухається в бік цивілізованих європейських правил ведення бізнесу. А ці правила передбачають, що підписані договори потрібно виконувати, взяті зобов'язання не порушувати, а за отримані гроші - розраховуватися. Група буде в повній мірі застосовувати їх до ситуації навколо придбання "Столичного", діючи виключно в рамках Закону", - сказав керівник Stolitsa Group.

Він підкреслив, що в планах Stolitsa Group витратити на його розвиток інвестиції в розмірі понад 1 млрд грн і перетворити в один з провідних оптових ринків у світі.