RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Метінвест допомагає генерувати близько 8% ВВП України": компанія відзначає своє 15-річчя

Найбільшій промисловій компанії України - Метінвест - сьогодні виповнилося 15 років. Це один з найбільших роботодавців України, де працюють понад 80 тис офіційно влаштованих співробітників, а сума виплачених податків за час роботи компанії склала 165 млрд грн.

Про це повідомляється на сайті, присвяченому 15 річчю компанії - robymo.com.ua.

Зазначається, що Метінвест допомагає генерувати близько 8% ВВП України, і за роки роботи виплавив металу достатнього для зведення 20 тис Ейфелевих веж.

Група Метінвест - відомий в світі виробник металу, з української сталі побудована найвища будівля Лондона The Shard, найбільший вітрильник Flying Clipper і ворота Панамського каналу. В Україні сталь компанії використовується в численних об'єктах, це - стадіон "Донбас Арена" в Донецьку, НСК "Олімпійський" в Києві, саркофаг над ЧАЕС, пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз в Києві.

За час роботи компанія інвестувала в розвиток українських міст 2,5 млрд грн. Метінвест оснащує лікарні, допомагає боротися з пандемією COVID-19 підтримує екологічні проекти, будує спортивні об'єкти, розвиває суспільний транспорт, а в 2021 почав будівництво університету "Метінвест політехніка", де українці отримають можливість навчатися безкоштовно затребуваним професіям.

Група відмовилася від податкових канікул, запропонованих державою під час пандемії COVID-19. Це дозволило містам забезпечувати лікарні всім необхідним, виплачувати заробітну плату працівникам комунальних підприємств та проводити протиепідемічні заходи.

Крім того, підприємства "Метінвесту" - Інгулецький, Центральний і Північний ГЗК - в липні-вересні 2020 перерахували в скарбницю міста прибутковий податок і плату за землю в подвійному розмірі. За цей період "Метінвест" додатково поповнив бюджети всіх рівнів на 113 млн грн.

На сайті robymo.com.ua можна познайомитися з відео-проектом "Робимо Українське" про українців, які роблять щось особливе для України, що робить її відомою в усьому світі. Першим героєм серіалу став керівник Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі. Також на сайті за допомогою смартфона можна подивитися в доповненій реальності об'єкти, побудовані зі сталі компанії "Метінвест".