RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Бізнес

Новини

24 вересня

Всі новини

Одеська справа: експерт заявив про загрозу знищення інституту місцевого самоврядування

Справа мера Одеси Геннадія Труханова, якого правоохоронці підозрюють у махінаціях з землею, стане одним з найгучніших процесів в Україні за останні місяці.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк.

"Чому "одеське" питання таке важливе сьогодні? Труханоів не перший. Раніше до мера Києва Кличко теж приходили силовики і це було частиною операції по зменшенню повноважень і ваги Кличка в столиці.

Одеса надважлива для контролю за місцевими елітами. І саме цього хоче влада.

Судовий процес, звичайно, покаже, якою доказовою базою володіє сторона звинувачення, але на замітку мають взяти мери та інших міст. Вони можуть бути наступними. Як наслідок українці можуть отримати небезпечний прецедент, який ставить під загрозу знищення всього місцевого самоврядування. Кожен мер, який так чи інакше пішов наперекір чиїмсь приватним інтересам, може отримати бумеранг від центральної влади", - написав експерт.

Він зазначив, що все залежить від Вищого антикорупційного суду.

"Бо тільки він може встановити винен чи ні. Головне, щоб "ящик Пандори" слабкої доказової бази не хитнув маятник в сторону заангажованого суб'єктивного рішення", - додав експерт.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд не зміг 8 жовтня обрати запобіжний захід Труханову та його заступнику. У засіданні оголошено перерву до понеділка, 11 жовтня. Засідання суду розпочнеться о 09:00.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: