RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Українській бізнес - на передовій: у "Юнігран" розповіли про підтримку ЗСУ, Сил ТрО і мешканців Житомирщини

Один з найбільших українських бізнесів у сфері видобутку копалин і виробництва будматеріалів – група компаній "Юнігран" невпинно працює над підвищенням обороноздатності Київщини та Житомирщини й активно допомагає ЗСУ з перших днів російської агресії.

Ще до старту повномасштабної фази російсько-українського протистояння, із початком бойових дій на сході України "Юнігран" долучився до підтримки бійців спецпризначення "Січ" та підрозділу 406 ОАБр ВМС України, які виконували бойові завдання у зоні проведення АТО/ООС.

З перших годин російського вторгнення у Житомирщину в лютому 2022, Малинська громада, де розташовані базові кар’єри ТОВ "Юнігран" стала об’єктом бомбардувань та авіанальотів противника.

"Рідний Малин – у низці українських міст, жителі яких героїчно борються за свободу, життя, своє майбутнє та щасливе майбутнє своїх дітей. Наш опір довів міць ЗСУ, згуртованість, сміливість українського народу, його національну гідність і велику роботу усіх на благо рідного краю. "Юнігран" не може стояти осторонь у такий важкий час", – зазначив гендиректор компанії Сергій Диняк.

Попри невпинні ворожі обстріли, керівництво "Юніграну" допомогло українським військовим звести понтонну переправу через річку Ірша, аби з’єднати райони міста Малин. "Юнігран" долучився до відновлення зруйнованих російськими загарбниками шляхів сполучення на території міста. У першій половині березня компанія за власні кошти з мерією міста побудувала ще одну переправу через Іршу, налагодивши сполучення в місті і з трасами міжнародного значення, оскільки мости по трасі Київ-Ковель у напрямку столиці були зруйновані. До початку квітня "Юнігран" із КП "Малин" збудували ще один міст, який слугує для проїзду важкого транспорту і техніки. Для будівництва переправ були задіяні автонавантажувачі та самоскиди компанії, використано більше 2000 тонн щебеневої продукції.

З початком бойових дій на території області, виробничі потужності ТОВ "Юнігран" стали базою для формування Сил територіальної оборони регіону та добровольчих загонів громадського захисту регіону. Групою компаній "Юнігран" було виділено 18 автотранспортних засобів для потреб ЗСУ. Колону позашляховиків, вантажних автомобілів, бензовозів та автобусів було відправлено на передову та забезпечено паливно-мастильними матеріалами. Підприємство забезпечило підрозділи українських захисників спецодягом та взуттям.

ТОВ "Юнігран" проводить заходи, скеровані на покращення рівня життя ветеранів Житомирщини та гідного вшанування українських героїв. Підприємство взяло участь у відновленні шляхів сполучення Київської та Житомирської областей, зруйнованих внаслідок бойових дій.

"Як стовідсотково українська група компаній, ми усвідомлюємо власну відповідальність за добробут людей та України в цілому. Агресор не зламає наші прагнення відбудовувати понівечену інфраструктуру України й розвивати українській бізнес", – наголосили у групі компаній.

Попри українську позицію та активну участь в обороні прифронтових територій, група "Юнігран" стала мішенню медіакілерів, які звинуватили підприємців у незаконному видобутку надр і співпраці з рф та закликають націоналізувати майно компаній. У "Юніграні" закиди спростовують: вказують, що під соусом боротьби з російськими активами бізнес намагаються просто відібрати у власників.

"На тлі спекуляцій болючою для суспільства темою під час війни, мусимо відкрито й чітко висловити позицію компанії, оскільки вважаємо подібні дії не просто аморальними, а й глибоко антидержавницькими", – йдеться у позиції компанії.