RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Приватний бізнес допомагає Україні - які компанії фінансують фонди для допомоги українцям

Приватний бізнес залучається до активної громадянської позиції — благодійні фонди станом на літо 2023 р. повідомили про пожертви від компаній на 17,9 млрд грн.

"Апостроф" розповів про компанії, які надають підтримку фондам та вибирають соціально відповідальні напрями діяльності.

UNITED24 — фандрейзингова платформа, мета якої полягає в тому, щоб стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України, оскільки вона акумулює збори міжнародних донорів. Серед партнерів фонду: Ukrsibbank, Укрпошта, Freedom Finance Europe, Spotify, RunUkraine, Rozetka, OKKO, Netpeak Group, Нова Пошта, Динамо Київ, Делві, BetterMe, Monobank, Київстар, Аптека АНЦ, Deloitte, Лун, Епіцентр, KSE Foundation, VISA та інші.

▪ ОККО перерахувала кошти платформі для закупівлі 5 машин швидкої допомоги. Компанія передала 220 тис. л пального для відновлення інфраструктури в містах Київської області, що постраждали внаслідок бойових дій.

▪ Фармкомпанія AstraZeneca пожертвувала $400 тис. через UNITED24 на апарати УЗД, які допоможуть у діагностиці поранених.

▪ Freedom Finance Europe перерахувала 2 млн євро на закупівлю авто швидкої допомоги через платформу.

▪ UKRSIBBANK BNP Paribas Group вніс пожертву у 10,9 млн грн через UNITED24, на які закупили 3 реанімобілі.

KSE Foundation забезпечує продовольчими товарами, відбудовує школи та медичну інфраструктуру, управляє освітніми ініціативами, розробляє культурні проєкти.

▪ Мінсоцполітики та Fozzy Group спільно реалізували ініціативу фонду і запустили проєкт з допомоги продуктами харчування населенню. Fozzy Group здійснювала перевезення вантажів. У рамках співпраці було надано 1000 тонн гумдопомоги для понад 300 тис. українців.

▪ КSE Foundation у співпраці з МОЗ, Укргазбанком і Київською Організацією Ветеранів Афганістану, зібрали понад 4,5 млн грн для відновлення амбулаторії в смт Макарів.

▪ Завдяки допомозі HelpUA.ch фонд придбав та передав на передову понад 30 тис. бандажів.

▪ КSE Foundation з "Укрпоштою" придбали обладнання для комп'ютерного класу в Бородянці на 450 тис. грн. Фонд зібрав та облаштував 300 укриттів у школах та дитсадках, повернувши до очного навчання понад 13 тис. дітей.

▪ Найбільшими благодійниками ініціативи, стали Raiffeisen Bank (1 млн євро), XTX Markets ($500 тис.), Dragon Capital ($42 тис.), ПУМБ (1 млн грн), АEQUO ($37 тис.), ОККО (2 млн грн), Farmak Company ($10 тис.), Київстар, інші зробили внески від $5 до $10 тис.

Благодійний фонд Андрія Богданця "Допоможемо разом": Інвестиційна компанія Freedom Finance Europe виступила основним благодійником фонду, надаючи гумдопомогу на 3 млн євро ВПО. Компанія сприяла фінансуванню обладнання для медзакладів. Проєкт Freedom Space вибрав 30 шкіл в Україні, де були відремонтовані приміщення, обладнані меблями та розвагами для дітей. Укриття були обладнані комфортними мішками-пуфами та проєкторами для зручного та комфортного навчання під час повітряної тривоги.