RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Напередодні жнив в Україні гостро не вистачає робочих рук: як вийти із ситуації

В Україні назрівають негативні тенденції на ринку праці, зокрема, в аграрному секторі дуже потрібні такі спеціальності як трактористи та комбайнери.

Про це розповів заступник директора компанії "Партнер Агро Груп" Віктор Марченко.

Читайте також: Багато роботи для студентів та пенсіонерів: кому і скільки платять в Україні

За словами експерта, за даними Державної служби зайнятості, наразі кількість зайнятого населення у сільському господарстві становить 2,7 мільйона осіб (на першому місці послуги – торгівля та ремонт – 3,6 мільйона осіб). Нині в аграрному секторі дуже потрібні такі спеціальності, як трактористи, комбайнери. Оскільки багато хто з них пішов на фронт - механіки-водії танків, важкої броньової техніки вкрай потрібні українській армії.

У нас закликали кількох людей з когорти трактористів, комбайнерів та водіїв, але ми вже знайшли їм заміну, навчили через Центр зайнятості двох трактористів на категорію комбайнера. Загалом, у нас є універсальні хлопці, які працюють і на авто, і на тракторі. і на комбайні. Вони заробляють залежно від виконаного обсягу роботи, але за оранки або у ході жнив можуть отримувати 40 тисяч грн на місяць - це порівняно із зарплатою далекобійника. Але наші хлопці живуть удома, тримають господарство, городи", - сказав Марченко.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що Державна служба зайнятості надає ваучери на перенавчання для підвищення конкурентоспроможності українців на ринку праці.

Вас також може зацікавити:

Довоєнні податки повертаються: що зміниться для бізнесу в Україні з 1 липня

Робота в Європі: які популярні професії та скільки платять українцям

Є п'ять вимог: в Україні водіям готові платити до 130 тисяч гривень на місяць