RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Україна не буде укладати газових меморандумів з гарантіями від Росії - Яценюк

Україна більше не буде довіряти Росії та її гарантіям, і не планує підписувати ніяких меморандумів про "продовження транзиту" після побудови "Північного потоку-2".

Такою думкою поділився лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк на 12-му Київському безпековому форумі, передає прес-служба політсили.

"Необхідна єдність Європейського Союзу і України в питанні енергетики. Химерні гарантії того, що Україна залишиться державою-транзитером після будівництва" Північного потоку-2 "не відповідають дійсності".

Яценюк зазначив, що в разі побудови "Північного потоку-2" і Україна буде позбавлена доходів від транзиту і Європа виявиться в критичній залежності від російського газу. Він порівняв меморандум про збереження транзиту з РФ з Будапештським меморандумом, який був порушений саме Росією.

"Хто б нам що не розповідав, що ми підпишемо меморандум або договір і отримаємо гарантії транзиту, - так ми вже підписали Будапештський меморандум, ми вже отримали гарантії. Може, досить?", - сказав він.

"Європа повинна спільною позицією продемонструвати, що енергетична безпека Європи і України не менш важлива, ніж військова і політична безпека", - підкреслив Арсеній Яценюк.