RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Міжфракційне об'єднання депутатів створене для захисту енергобезпеки та протидії імпорту струму - нардеп Кучеренко

Народні депутати створили міжфракційне об'єднання для захисту енергетичної безпеки держави та протидії російській експансії через імпорт струму.

Про це заявив народний депутат, член міжфракційного депутатського об'єднання "Енергетична незалежність і безпеку України" Олексій Кучеренко на брифінгу в ВРУ, передає "Обозреватель".

"Наша головна мета - зробити процес розвитку енергетичної безпеки України, а енергетична безпека - це політична безпека, максимально професійним і деполітизованим. Тому запрошуємо всіх без винятку депутатів, представників всіх без виключення фракцій і груп для професійної участі в роботі нашого міжфракційного об'єднання", - сказав Кучеренко.

Він також зазначив, що члени об'єднання мають намір боротися за скасування імпорту російської електроенергії, який був відновлений завдяки "поправці Геруса", оскільки він загрожує енергетичній незалежності країни.

Раніше народний депутат України Ахтем Чийгоз заявив, що відновлення імпорту електроенергії з РФ, яке стало можливим в результаті "поправки Геруса", - це зрада національних інтересів і воно послаблює позиції України в Європі.

"Так звані "правки Геруса" - це демпіногвий політичний імпорт російської і білоруської електроенергії, з яким ми маємо намір боротися" - повідомив Кучеренко.

Президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець повідомив, що імпортери російської електроенергії демпінгують на українському ринку, а це вбиває вітчизняну енергетику і загрожує зірвати інтеграцію України в європейську енергосистему. Він також зазначив, що обсяг російської електроенергії, що поставляється на сегмент ринку двосторонніх договорів, вже перевищує 15%.