RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Стало відомо про експорт Україною великої партії озброєння: фото

Держпідприємство "Укрінмаш" - "дочка" держкомпанії "Укрспецекспорт" - в 2018 році здійснила велику поставку зброї до Йорданії.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на дані китайського ресурсу 52wmb, що відслідковує експортно-імпортні операції.

Згідно з оприлюдненою інформацією, в 2018 році українські спецекспортери здійснили кілька поставок йорданської компанії Jadara Equipment & Defence Systems Co, яка займається виробництвом протитанкової і стрілецької зброї.

Мова йде про постачання 75 приладів наведення для керованих ракет РК-3К (з тандемной кумулятивною бойовою частиною) і РК-3ОФ (з осколково-фугасної бойовою частиною). Дані ракети використовуються в протитанковому ракетному комплексі "Корсар".

Були також поставлені 400 комплектів для збірки самих ракет. До складу комплекту входить бойова частина, корпус маршового двигуна, заряд маршового двигуна, запальник маршового двигуна, стартовий двигун, апаратурний блок і джгут.

Поставки здійснені в рамках договору на ліцензійне виробництво власної версії українського легкого ПТРК "Корсар" і комплексів на його основі, який був укладений в 2017 році.

Загальна сума поставок в 2018 році до Йорданії склала близько $24 млн.

Як повідомляв "Апостроф", США готові надавати Україні летальну зброю не тільки в рамках прийнятого Конгресом фінансування, але і в рамках прямих закупівель самої України.