RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Венедиктової виявили "секретне" житло в центрі Києва: фото і відео

Генпрокурор України Ірина Венедиктова та її чоловік, заступник начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції Денис Колесник, проживають в квартирі в центрі Києва. При цьому вони не вказали її в деклараціях.

Про це повідомляють журналісти проекту "Схеми".

У деклараціях за 2019 рік йдеться, що вони проживають поблизу Харкова.

Обидва в минулому році перебралися до Києва, де отримали нову роботу. Зараз подружжя живе в елітному будинку на вулиці Круглоуніверситетській в квартирі, оформленій на інших людей. Будинок розташований недалеко від Офісу президента.

Венедиктова відмовилася повідомити журналістам, як давно вони з чоловіком живуть за цією адресою і на якій підставі, а також не пояснила, чому вони не вказали користування нерухомістю.

У будинку, де живуть чиновники, побудованому в стилі постконструктивізму, три десятка просторих квартир. За даними декількох сайтів агентств нерухомості, деякі квартири виставлені на продаж вартістю 500 і 750 000 доларів США. Орендувати квартиру можна за ціною від 2500 доларів США в місяць.

Квартира, в якій живуть Венедиктова і Колесник, оформлена на непублічних людей, але вони родом з Харкова - звідки і сама генпрокурор.

Журналісти також з'ясували, що чоловік Венедиктової користується автомобілем Honda CR-V, який оформлений на його 69-річного батька. Машини теж немає в його декларації.

Ірина Венедиктова з серпня 2019 була депутатом від партії "Слуга народу", з грудня 2019 виконувала обов'язки директора Державного бюро розслідувань. 17 березня на позачерговому засіданні Верховна Рада призначила її на посаду генерального прокурора.

Денис Колесник до листопада 2019-го працював заступником начальника Слобідського управління кіберполіції - начальником відділу протидії кіберзлочинності в Харківській області Департаменту кіберполіції НПУ. У листопаді 2019 року він пішов на підвищення і був переведений до Києва, де отримав посаду заступника начальника Департаменту кіберполіції НПУ і був підвищений у званні до полковника.

Нагадаємо, за березень 2020 року генпрокурор отримала більше 70 000 гривень зарплати.

Як повідомляв "Апостроф", Ірина Венедиктова не вказала у своїй декларації годинник елітної марки, вартість якого може становити 10 тисяч євро.