RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Рада проголосувала за нового генпрокурора: фото і біографія

Новим генеральним прокурором України стала Ірина Венедиктова. За її призначення у вівторок, 17 березня, проголосував український парламент.

Всього кандидатуру підтримали 269 народних обранців.

Венедіктову особисто у Верховній Раді представив президент України Володимир Зеленський.

Під час виступу в парламенті Венедиктова пообіцяла "не зливати" справи і не повертати "перевертнів у прокурорських погонах". Також вона подякувала президенту за довіру.

Цікаво, що Венедиктова стала першою жінкою-генпрокурором в історії незалежної України.

Ірині Венедиктовій 41 рік, вона народилася в Харкові. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ. Була радником в ряді юридичних фірм. Вона є народним депутатом від фракції "Слуга народу". У Раду пройшла під третім номером у списку партії.

У серпні 2019 - грудні 2019 року вона очолювала Комітет Верховної Ради з питань правової політики. 28 грудня стала в.о. глави ДБР.

Нагадаємо, що 5 березня 2020 року Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці. За його відставку проголосували 263 народних депутата.

Як повідомляє "Апостроф", в середу, 4 березня, під час позачергового засідання Верховна Рада України перезавантажила Кабінет міністрів, проголосувавши за його новий склад.