RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Російський економіст довів, що для економіки України більше не існує Росії

Колишній перший заступник голови правління Центробанку Росії, економіст Сергій Алексашенко заявив, що Росія більше не має визначального впливу на економіку України.

Про це він сказав Ехо Москви.

"Для обох сторін економічні зв'язки України та Росії практично розірвані. Вони вже впали до такого мінімуму, що дивитися далі нікуди. 10 років тому, 8 років тому частка Росії в українській зовнішній торгівлі перевищувала третину, зараз вона впала десь на рівень 5-7%", - сказав він.

Економіст підкреслив, що це цілком вина Росії. Зокрема, на його думку, російський газовий монополіст "Газпром" сам зробив все, щоб Україна більше не купувала у нього газ. Саме Росія виштовхнула Україну з зони вільної торгівлі в рамках СНД, почала війну на Донбасі, що призвело до введення економічних санкцій з боку офіційного Києва.

"Тому, якщо говорити чесно, то вага Росії в українській зовнішній торгівлі сильно не відповідає масштабам російської економіки. Тобто вона далеко відкотилася за межі першої трійки. І я б сказав так, що вже сьогодні українська економіка розвивається так, як ніби у неї немає під боком такого великого сусіда з величезним ринком під назвою Росія", - зробив висновок Алексашенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Алексашенко заявив, що Путін маніакально одержимий прагненням нашкодити Україні.