RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Косюк назвав індекс щастя більш реальним показником, ніжрівень валового національного продукту

Показник валового національного продукту не відображає успішність країни - потрібно шукати інші показники, або ж скористатися «індексом щастя», як це зробили в Бутані. Про це розповів Глава агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк в своєму блозі на «Новое время».

Він упевнений, головне завдання держави зробити людину щасливою, і вже як наслідок багатою.

«В країні Бутан давно зрозуміли, що економічні показники і постійне збагачення не є головною метою. Країна обрала шлях відмови від основного економічного показника «валового національного продукту» і замінила його на показник «валового національного щастя». І цей показник зовсім не відображає кількість посмішок або миттєвих радісних емоцій, а це повністю системний підхід, який забезпечує умови, при яких кожен житель може реалізувати себе, і, відповідно, збільшити добробут своєї країни», - вважає Косюк.

Косюк

Косюк підкреслив, такий підхід не скасовує фінансове благополуччя жителів країни.

«Не потрібно відмовлятися від фінансового благополуччя - це лише засіб для втілення в життя Концепції "Валового Національного Щастя". Всі планові показники економічного зростання, використання ресурсів країни, впровадження нових технологій повинні будуватися навколо "валового національного щастя", а не "валового національного продукту". На це повинні працювати і всі державні інститути», - впевнений Косюк.

Глава МХП підкреслив, сьогодні багато країн слідом за Бутаном почали сприймати концепцію Валового Національного Щастя і застосовувати її у своєму житті.

«Сьогодні багато країн Західного світу підхопили ідею "валового національного щастя" і намагаються впровадити її в своїх складних економічних системах. Цікаво, що Західний світ обговорює "валове національне щастя", як неймовірну інновацію, хоча ще Еммануїл Кант в 18 столітті дав визначення цьому явищу в своїх моральних законах, сказавши, що його цікавлять тільки дві речі: зоряне небо над головою і внутрішній моральний закон всередині нас. Ймовірно, прості бутанці Канта не вивчали, але сповідують вірну життєву філософію», - підсумував Юрій Косюк.

Раніше, Вінницький птахокомплекс компанії «Миронівський хлібопродукт», оголосив про плани отримати біогазовий комплекс до 2020 року. Це буде чергове виробництво в МХП з отримання біогазу на основі органічних відходів. Перший такий комплекс запрацював у 2013 році в Дніпропетровській області.