RU  UA

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

З'явилася перша реакція Коломойського на рішення суду щодо ПриватБанку

Український олігарх Ігор Коломойський прокоментував визнання незаконності та скасування націоналізації ПриватБанку.

Про це повідомляє видання "Європейська правда".

За словами Коломойського, рішення про скасування націоналізації банку було єдиним можливим. Він підкреслив, що чекатиме подальших судових постанов і "нікуди не поспішає".

"Як тільки ось ці "Філатови-Порошенки" (Олексій Філатов - заступник глави АП - ред.) перестають тиснути на суддів, відразу ж з'являються справедливі рішення", - вважає він.

Олігарх назвав одним з бенефіціарів націоналізації ПриватБанку чинного президента України Петра Порошенка, заявивши, що це принесло йому особисту вигоду.

На питання журналіста про те, чи свідчить судове рішення про ослаблення впливу Порошенко на суди, він відповів: "Ні. Він просто моя маріонетка, і в останній місяць перед завершенням його повноважень буде виконувати все, що йому буде сказано. Він же вважав, що хтось його маріонетка. Я вважаю, що він моя маріонетка. Буде робити все, що йому говорять. Щоб спокутувати свою провину... Порошенко кричав, що Зеленський - моя маріонетка. А хто рішення суду приймає в мою користь? Порошенко?"

"Він повинен вийти до українського народу і сказати, що за те, що він хотів поживитися чужою власністю, він влаштував націоналізацію ПриватБанку разом з Гонтаревою. Точно так як він влаштовував мародерство в "Укрборонпромі", - додав Коломойський.

Він заявив, що до нього звертався глава Адміністрації президента Борис Ложкін "з тим, що хоче спокутувати свою провину за неправильну приватизацію... Я сказав, що у нього залишилося небагато часу. Подивимося, чи готовий він все визнати".

За словами Коломойського, Ложкін є єдиним представником чинної влади, який намагався "з ним помиритися".

На питання про те, коли він планує повернутися в Україну, олігарх відповів: "Не знаю, подивимося. Якщо Петро Олексійович принесе свої вибачення, може і раніше, ніж він піде з посади. А якщо ні, тоді вже після інавгурації, якщо буде новий президент".

Він підкреслив, що нинішні управителі ПриватБанку незабаром будуть відповідати перед законом. Екс-власник зазначив, що за рахунок відсотків компанія отримує близько 15-16 млрд гривень, чого "вистачає на те, щоб покрити збитки банку і нібито показати прибуток".

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко заявляє, що план одного з олігархів-втікачів в разі перемоги кандидата Володимира Зеленського - повернути собі ПриватБанк, і саме в рамках цього плану націоналізація банку була скасована в судовому порядку.